Stiri: Sanatate

Cazuri tulpina OMICRON Romania

Noi cazuri de infectare cu tulpina OMICRON, în România

13.12.2021

Cazuri tulpina OMICRON România. Încă 4 cazuri cu tulpina OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în România, în urma secvențierilor efectuate la Institutul Național de Cercetare -Dezvoltare „Cantacuzino”.

Este vorba despre sportivul al cărui rezultat parțial indica o suspiciune de infectarea cu tulpina Omicron și cei trei contacți ai săi din lotul de rugby, pasageri ai cursei din Africa de Sud. Ei au fost depistați pozitiv pentru virusul Sars Cov -2 în urma testelor RT- PCR.

Cazuri tulpina OMICRON România. Persoanele se află în izolare

Toate cele 4 persoane se află în izolare. Starea lor de sănătate este bună. 3 dintre acestea sunt vaccinate anti -Covid 19.

Până la ora actuală, pe teritoriul României au fost confirmate 7 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2.

1.792.433 de cazuri de infectare cu noul coronavirus

Pe teritoriul României au fost înregistrate 1.792.433 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.616 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.714.239 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 931 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Din acest total, 15 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Citeşte şi Teste COVID în şcoli. Câte cazuri au fost confirmate?