Stiri: Energie

Noi contracte încheiate de Nuclearelectrica

08.01.2018

Nuclearelectrica a încheiat cu Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) şi cu Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară – Institutul de Cercetări Nucleare Piteşti două contracte în valoare totală de peste 900.000 de lei pentru servicii de prognoză şi avertizare meteorologică pentru zona CNE Cernavodă/Dobrogea şi de supraveghere staţii fixe de prelevare probe de aer (CAS) şi, respectiv, pentru servicii de efectuare a măsurătorilor conţinutului de deşeuri radioactive (C-14 şi Sr90) din efluenţii lichizi de la centrala nucleară Cernavodă.

Astfel, Societatea Naţională Nuclearelectrica SA (SNN) informează acţionarii şi investitorii asupra încheierii în data de 29.12.2017 a unor acte juridice, cu valoare cumulată mai mare de 50.000 de euro, cu Administraţia Naţională de Meteorologie, prin Centrul Meteorologic Regional Dobrogea şi, respectiv, cu Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară – Institutul de Cercetări Nucleare Piteşti (RATEN ICN), persoană implicată cu statul român, acţionar majoritar al SNN, se arată într-o informare transmisă Bursei de Valori Bucureşti.

Contractul încheiat cu ANM pentru servicii de prognoză, diagnoză şi avertizare meteorologică pentru zona CNE Cernavodă/Dobrogea şi de supraveghere staţii fixe de prelevare probe de aer (CAS) are valoarea de 501.376 lei, în timp ce actul juridic încheiat cu RATEN ICN se ridică la 432.864 lei şi vizează servicii de efectuare a măsurătorilor conţinutului de C-14 (Carbon – 14 – n. r.) şi Sr90 (Stronţiu 90 – n. r.) din efluenţii lichizi de la CNE Cernavodă.