Stiri: Stiri

Noi facilități fiscale pentru IMM-uri

28.08.2013

Potrivit unei ordonanțe adoptate de Guvern, la mijlocul săptămânii, întreprinderile mici și mijlocii vor beneficia de noi facilități. Astfel, acestea vor putea fi inspectate fiscal o singură dată într-o perioadă de 3 ani, urmând totodată să beneficieze de facilităţi fiscale pentru primul an fiscal de la înregistrarea în Registrul Comerţului.

Legislația autohtonă specifică aceste modificări în cadrul unui document numit ”Small Business Act” for Europe adoptat de Comisia Europeană în urmă cu cinci ani, ultima sa revizuire având loc în 2011, notează Ziarul Financiar.  Documentul are la bază nu mai puțin de 10 principii pentru ghidarea concepţiei şi punerea în aplicare, atât la nivelul UE cât şi la nivelul statelor membre, a politicilor de stimulare a întreprinderilor mici şi mijlocii.

Conform acestei ordonanțe, inspecția fiscală în cazul IMM-urilor va avea loc o singură dată în trei ani, acestea urmând a beneficia de facilități fiscale pentru primul an fiscal de la înregistrarea la Registrul Comerțului, scrie sursa citată.

Sursă: Ziarul Financiar