Stiri: Finante

Noi fonduri pentru microîntreprinderi

14.03.2014

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a anunțat că noi proiecte destinate dezvoltării microîntreprinderilor vor primi finanţare, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, în trei regiuni de dezvoltare: Nord-Est, Sud Muntenia şi Nord-Vest.

Astfel, societăţile comerciale care îndeplinesc criteriile de eligibilitate pot depune cererile de finanţare la sediile Agenţiilor pentru Dezvoltare Regională, în perioada 20 martie – 17 aprilie, anul curent.

Bugetul orientativ alocat pentru fiecare regiune de dezvoltare în parte, este următorul: regiunea Nord-Est: 5,43 de milioane de euro, regiunea Sud Muntenia: 13,55 de milioane de euro și regiunea Nord-Vest: 3,88 de milioane de euro.

”Cererea de proiecte pentru domeniul major de intervenţie 4.3. – Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor a fost relansată pentru cele trei regiuni menţionate marţi, 11 martie a.c., de Autoritatea de Management pentru POR din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP). Fondurile disponibile provin din economiile rezultate din contractarea fondurilor alocate axei prioritare 4 – Sprijinirea mediului de afaceri regional şi local, pentru regiunile Nord-Est, Sud Muntenia şi Nord-Vest”, au anunțat reprezentanții Ministerului, într-un comunicat de presă..

.

Fondurile obţinute prin aceste proiecte pot fi folosite pentru achiziţionarea de echipamente şi tehnologii noi şi pentru dotarea microîntreprinderilor cu sisteme IT, urmând ca cererile să fie analizate în ordinea depunerii acestora, până la contractarea întregii sume alocate fiecărei regiuni.