Stiri: IT&C

Noi produse dedicate sectorului de învățământ

21.01.2016

Aproximativ 40% dintre școlile din mediul urban nu utilizează echipamente IT în procesul de predare la clasă, potrivit studiului „Rolul echipamentelor electronice în procesul educațional”, solicitat de Epson și realizat în mediul online în vara anului trecut. Conform acestui sondaj, 90% dintre părinţii intervievați consideră importantă şi necesară folosirea echipamentelor electronice ca suport pentru predarea lecțiilor în cadrul orelor de studiu la școala frecventată de copiii lor.

Fiind lider global în ceea ce priveşte inovaţiile, Epson anunţă noi produse dedicate sectorului de învățământ. Acestea vor fi prezentate la BETT Show, cel mai mare eveniment din lume dedicat tehnologiei în educație, care se desfășoară la Londra, între 20 și 23 Ianuarie.

Pentru a venii în ajutorul profesorilor şi educatorilor, Epson prezintă două noi camere pentru documente, ELPDC21 și ELPDC13 potrivite pentru a fi folosite împreună cu proiectoarele interactive. Beneficiind de o serie de caracteristici şi funcții inteligente, profesorii pot crea un mediu dinamic pentru a îmbunătăți calitatea cursurilor. De asemenea greutatea mică şi designului portabil le face foarte uşor de transportat dintr-o sală de curs în alta.

Cu toate acestea şi profesorii trebuie să fie pregătiți pentru a se simți încrezători să introducă noi tehnologii în procesul educațional și să le folosească în concordanță.