Stiri: Social

Scoli inchise 7 - 11 martie 2022

Noi reguli pentru şcoli şi grădiniţe, în contextul pandemiei

25.11.2021

Noi reguli pentru şcoli şi grădiniţe, în contextul pandemiei de coronavirus. Ministrul Educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu, a anunţat ce regulament privind funcționarea unităților de învățământ preuniversitar se aplică începând cu această săptămână.

Astfel, școlile și grădinițele pot trece în sistem față în față prin decizie proprie.

„Școlile și grădinițele pot trece în sistem față în față prin decizie proprie, încă din ziua imediat următoare scăderii ratei de incidență sub 3‰, prin hotărârea Consiliului de Administrație al unității de învățământ, cu informarea ISJ/ISMB”, spune Sorin Câmpeanu.

Rata de incidență

În acest sens, începând cu 24 noiembrie, Ministerul Educației publică zilnic, pe site, rata de incidență pentru fiecare localitate în parte. Conform Ordinului comun ME-MS nr. 5.338/2021, cu modificările și completările ulterioare, trecerea de la sistemul online la cel cu prezență fizică nu mai este condiționată de raportarea la ziua de vineri a fiecărei săptămâni.

„Ziua de vineri a rămas ca zi de referință doar pentru rata de vaccinare a personalului din învățământ, criteriu valabil pentru localitățile în care rata de infectare este mai mare de 3‰. Totodată, fac din nou apel la respectarea tuturor regulilor de protecție sanitară în școli și grădinițe”, a mai precizat ministrul Educaţiei.