Stiri: Finante

Noi sancțiuni date responsabililor cu deszăpezirea

07.01.2016

Firmele care intervin pentru deszăpezirea străzilor din sectoarele 2-6 au fost amendate și miercuri, cu câte 5.000 de lei fiecare, pentru nerespectarea obligațiilor ce le revin în conformitate cu art. 5, lit. g din HCGMB 120/2010 privind Normele de Salubrizare ale Municipiului București.

Primăria Capitalei salută responsabilitatea civică de care au dat dovada bucureștenii, doar 5% din cei somați marți să îndepărteze zăpada de pe trotuare fiind sancționați miercuri pentru nerespectarea prevederilor HCGMB 120/2010. Astfel, inspectorii au dat 23 de amenzi, în valoare de 39.000 de lei firmelor și asociațiilor de locatari.

Marți, în timpul verificărilor, au fost somate 416 persoane juridice, din care 217 asociații de proprietari pentru că nu au curățat zăpada și gheața de pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau își desfășoară activitatea, conform obligațiilor legale ce le revin.

Acțiunile de control privind obligația persoanelor fizice/juridice de a curăța trotuarele de zăpadă și gheață, dar și a modului în care operatorii respecta planul de deszăpezire vor continua și în zilele următoare.