Stiri: Finante

Titluri de stat TEZAUR august 2022

Noi titluri de stat pentru populație, lansate în noiembrie 2021

19.11.2021

Titluri de stat pentru populație noiembrie 2021. Ministerul Finanțelor a lansat o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație. Astfel, în perioada 18 noiembrie – 10 decembrie 2021, persoanele fizice rezidente și nerezidente, cu vârsta peste 18 ani, pot subscrie prin intermediul băncilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română și B.R.D. – Groupe Sociéte Générale, titluri de stat FIDELIS denominate în lei și în euro, care sunt listate la Bursa de Valori București.

Scadenţe

Titlurile de stat în lei au scadențe de 1 an și 3 ani, cu dobânzi anuale de 4,00% și respectiv de 4,60%, iar cele în euro au scadență de 5 ani și dobândă anuală de 1,80%.

Valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de:

  • 100 de lei pentru emisiunea în lei
  • 100 de euro pentru emisiunea în euro.

Pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de Euro.

„Ministerul Finanțelor continuă emiterea titlurilor de stat destinate populației prin Programul FIDELIS. Titlurile de stat dedicate populației, atât în lei cât și în euro, vor continua să capteze interesul românilor care caută investiții profitabile garantate de statul român. Trebuie menționate profesionalismul și experiența partenerilor noștri în acest Program. Acestea continuă să fie piloni importanți pentru promovarea emisiunilor derulate prin mecanismul Bursei de Valori București”, a declarat Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor.

Titluri de stat pentru populație noiembrie 2021. Dobânzi anuale

Titlurile de stat destinate populației sunt remunerate cu dobânzi anuale peste nivelul titlurilor de stat tranzacționate pe piața secundară interbancară.

Deținătorii de titluri de stat TEZAUR sau FIDELIS lansate în cadrul emisiunilor anterioare și care au ajuns la maturitate pot reinvesti disponibilitățile neridicate la scadență prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.

Citeşte şi Titluri de stat FIDELIS 2021. Anunţul făcut de BVB