Noiembrie 2015

Monitorizarea angajaților la locul de muncă. Sunteți pro sau contra?
Odată cu dezvoltarea tehnologiei și a faptului că foarte mulți dintre angajații din România și nu numai își petrec ziua de lucru în fața unui computer. Dacă până acum mult timp salariații aveau un program fix pe care erau obligați să îl respecte, acum programul de lucru a devenit unul mult mai flexibil, dar monitorizarea activității există încă, ba chiar mulți spun că se realizează mult mai atent decât până acum.
Nu este vorba doar despre camere video și de înregistrarea momentelor în care angajații își încep programul și îl termină, ci despre soft-uri speciale, care analizează fiecare activitate pe care cineva o face online. Din ce în ce mai multe companii își promovează soluțiile de monitorizare în rândul angajatorilor prin promisiuni precum eficientizarea timpului salariaților și un mai bun control asupra activității acestora. De cealaltă parte însă, angajații spun că toate aceste programe nu doar că le limitează accesul la informație și le încalcă dreptul la libertatea informației, dar le cauzează și o stare constantă de atenție, ce nu îi ajută să se simtă liberi și, deci, nici să lucreze în ritmul lor.
În tot acest timp fiecare acțiune pe care o face un salariat de la computerul companiei este atent monitorizată, iar nu puține sunt companiile care au interzis angajaților accesul la anumite website-uri, precum rețelele de socializare, mailurile personale și alte website-uri foarte accesate în prezent. Desigur, angajatorii argumentează deciziile prin faptul că salariații nu sunt nevoiți să acceseze respectivele platforme în interes de muncă, așadar timpul acestora ar fi unul pierdut, dar cum rămâne cu drepturile oamenilor?
Ceea ce trebuie să știe însă angajații ce se află în astfel de situații este faptul că instalarea soft-urilor de monitorizare poate să aibă loc doar dacă aceștia și-au dat acordul în prealabil, întrucât acest lucru presupune limitarea unui drept al salariaților.