Noiembrie 2016

Este nevoie de traininguri specializate pentru a forma o echipă unită și eficientă? Toți managerii, fără excepții, sunt de acord cu acest lucru, doar că lucrurile nu se întâmplă de fiecare dată, iar teoretia este departe de practică, cel puțin în România.

Vestea bună este însă faptul că situația începe să se schimbe. Fie că vorbim despre trainguri online, workshopuri specializate pentru anumite profesii sau unele mai generale ce se aplică, indiferent de postul pe care îl ocupi într-o companie, fie că este vorba despre unele cursuri ce au loc prin intermediul soluțiilor de video conferință sau varianta devenită deja clasică, astfel de activități încep să își facă simțită prezența și în România. Schimbarea percepută de angajați în ultimii ani este deschiderea companiilor, mai ales în cazul corporațiilor mari, cu privire la cursurile plătite. Costurile, unele deloc mici, întrucât pentru anumite specializări tariful este de peste 1.000 de euro, sunt suportate de companii, desigur însă, cu anumite condiții. Politica celor mai multe dintre companii presupune ca salariatul, care a beneficiat de un astfel de curs, să rămână în companie pentru încă cel puțin un an, alte societăți obligă angajații să preia anumite activități extra, ce au legătură cu trainingul respectiv. În caz contrar, taxa cursurilor va trebui acoperită, retroactiv, de către beneficiari.

Rămâne așadar întrebarea: angajații care participă la astfel de cursuri aplică, zilnic, din ceea ce învață în cadrul workshopurilor în finalizarea sarcinilor zilnice? Potrivit celor mai recente studii realizate de psihologi, oamenii reţin mai puțin de 20% din informaţiile pe care le află în timpul unui curs şi procentul celor aplicate este și mai mic. Secretul pentru a asigura o rata mai mare de adopție a informațiilor noi? Aplicarea lor cât mai rapidă după finalizarea cursurilor și cât mai des.

„Învață tot ce poți, în orice moment disponibil, de la oricine și întotdeuna va veni o vreme când te vei simți recompensat pentru ceea ce ai învățat” – Sarah Caldwel