Jurnalul de Afaceri Noiembrie 2018

Noiembrie 2018

A venit din nou perioada din an în care companiile, indiferent de natura activității lor, încep să se gândească la diferite modalități prin care își pot răsplăti angajații pentru un an de muncă, timp în care și-au dedicat timpul dezvoltării business-ului.

Petrecere de Crăciun sau primă în bani pentru salariați? Există beneficii, dar și dezavantaje pentru ambele răspunsuri. Desigur că o petrecere de Crăciun nu se traduce doar printr-o seară în care toți angajații se simt bine, ci și prin dezvoltarea unor relații mai apropiate între colegi, lucru ce înseamnă într-un final o eficiență mai mare prin creșterea nivelului de încredere și o mai bună muncă în echipă. La toate acestea se adaugă și dezvoltarea culturii unei companii.

Cu toate acestea însă, nenumărate studii recente arată faptul că angajații preferă să primească o sumă de bani în plus de Crăciun, în locul unei petreceri. Rezultatele unui sondaj Harris din Statele Unite ale Americii, la care au participat peste 2.500 de salariați, arată că trei sferturi dintre aceștia preferă o primă în bani, mulți se bucură și de mai multe zile libere și doar 4% dintre participanți s-au declarat fericiți cu petrecerea prilejuită de Sărbătorile de Iarnă.

Voi cum planificați să sărbătoriți luna decembrie în cadrul companiilor?