Jurnalul de Afaceri

Noiembrie 2022

Companiile prezentate în această ediție a Jurnalului de Afaceri au recunoscut importanța pe care activitatea online o poate avea asupra dezvoltării ulterioare și au investit în această zonă, fie prin intermediul unor magazine online, fie prin colaborări la nivel național sau chiar internațional. În prezent, este esențial ca produsele să fie oferite clienților exact acolo unde aceștia se regăsesc, fie că este vorba de mediul online sau chiar de un alt continent.

Pentru EUROCAS, magazinul online (www.dulcinea.ro) a reprezentat o provocare destul de mare, întrucât activitatea de B2C a reprezentat un domeniu cu totul nou pentru companie, presupunând asimilarea unei cantități mari de informații, dar și punerea unui accent deosebit pe nevoile clienților și pe viteza de livrare a produselor.

Și NEKY GRUP a pariat pe activitatea online, în condițiile în care produsele companiei sunt comercializate prin intermediul platformelor dolcedormire.ro, eMag, saltelepaturi.ro, precum și printr-o rețea de distribuitori locali. În prezent, rețeaua include 27 de magazine situate în principalele orașe ale țării: București, Timișoara, Arad, Oradea, Constanța, Cluj-Napoca, Sibiu, Brașov, Târgu Mureș, Craiova. Pentru perioada următoare, strategia companiei vizează deschiderea a 8 unități suplimentare.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor consumatorilor, dm a lansat, în luna septembrie, dm online shop, magazinul online al companiei. Magazinul dm online oferă clienților posibilitatea de a-și comanda produsele preferate direct din confortul casei lor, cu ridicare expres în 3 ore din magazine sau cu posibilitatea de a alege livrarea prin curier. Marea majoritate a produselor din magazinele dm sunt disponibile și online.

OLYMPUS a pus accent pe extinderea rețelei de distribuție, în condițiile în care cea mai mare parte a producției se regăsește în magazinele marilor rețele internaționale, însă produsele ajung să fie comercializate și în cadrul magazinelor de proximitate, prin intermediul unei rețele de distribuitori locali sau naționali. Anul acesta, compania a intensificat și comercializarea prin intermediul platformelor online, dar și în cadrul benzinăriilor, produsele OLYMPUS fiind acum disponibile în tot mai multe zone to go.

Pentru ACVATOT, accentul se pune pe procesul de digitalizare, dar și pe investiții în utilajele necesare procesului operațional. În plus, continuă investițiile în resursa umană, în condițiile în care atât personalul de la birouri, cât și cel operațional beneficiază de pregătire prin intermediul programelor de training dezvoltate și implementate de trainerii interni ai ACVATOT.

În ultimii doi ani, INNO Robotics s-a focusat pe dezvoltarea unui nou produs, anume celula robotizată pentru sudare laser. Această soluție a fost dezvoltată în parteneriat cu INFLPR, un furnizor unic de expertiză la nivel național în cercetarea aplicativă din domeniile laserilor, plasmei, radiațiilor și cele conexe.

După cum spunea Mark Zuckerberg, „Într-o lume care se schimbă foarte repede, singura strategie care îți garantează eșecul este neasumarea riscurilor”.