Stiri: Finante

Noile schimbări fiscale, discutate la evenimentul “BEPS: rEvoluţia fiscală”

03.06.2015

Deloitte și BusinessMark Event Management organizează pe date de 16 iunie, la Bucureşti (JW Marriott Bucharest Grand Hotel) evenimentul “BEPS: rEvoluţia fiscală. Impactul noilor reguli asupra afacerii dumneavoastră”.

“În timp ce România se află într-un proces amplu de rescriere a Codului fiscal, este de așteptat că schimbările să nu se oprească aici, întrucât pe plan internațional există o inițiativă de amploare care va schimba radical modelul de business al companiilor multinaționale. Proiectul BEPS reprezintă o mobilizare fără precedent a țărilor OECD/G20, care înaintează într-un ritm alert și care în scurt timp va redefini principiile fiscalității în domeniul impozitelor directe”, au afirmat organizatorii evenimentului.

Astfel, planul BEPS vizează recomandări privind modificări la nivelul tratatelor de evitare a dublei impuneri, legislației domestice a statelor, precum și altor instrumente internaționale privind schimbul de informații.

Printre temele dezbătute în cadrul evenimentului se numără schimbările legislației fiscale preconizate la nivel mondial, impactul inițiativelor la nivelul Uniunii Europene, răspunsul autorităților române la BEPS, limitarea deducerii costurilor cu finanțarea, prețuri de transfer: active intangibile și servicii de rutină, alocarea de riscuri și capital în tranzacțiile intra-grup, precum şi noile cerințe de documentare în materie de prețuri de transfer.

Printre speakerii prezenți în cadrul conferinței se regăsesci Dan Badin –  Partener coordonator servicii fiscale și juridice, Deloitte România, Albert Baker . Coordonator Global al Grupului de Politici Fiscale Deloitte, participant activ la discuțiile din cadrul OECD referitoare la proiectul BEPS, Deloitte Canada, Iwona Georgijew – Coordonator al Practicii privind Prețurile de Transfer în cadrul Deloitte Central Europe, membru al Forumului de Prețuri de Transfer al Uniunii Europene, Deloitte Polonia, Monica Todose – Director la Direcția Prețuri de Transfer și Soluții Fiscale, ANAF, Daniel Petre – Director servicii fiscale, Impozite directe, Deloitte România şi Ciprian Gavriliu – Director servicii fiscale, Prețuri de transfer, Deloitte România

Pentru detalii și înscrieri, accesaţi  www.business-mark.ro sau contactaţi organizatorii la  numerele de telefon  (+40 ) 021 313 98 19 sau pe adresele de e-mail mihaela.ciobanu@business-mark.ro , office@business-mark.ro.