Stiri: Companii

Nokia prezintă tehnologiile viitorului la Innovation Days București

09.06.2016

Prezentă în cadrul Innovation Days de la București, Nokia va prezenta cele mai noi soluții și tehnologii 5G, IoT, cloud și orașe inteligente, dezvoltate pentru a sprijini furnizorii de servicii să beneficieze de avantajele tehnologiilor de generație viitoare și pentru a permite noi modele de afaceri în domeniul IoT.

Soluțiile și tehnologiile prezentate de Nokia în cadrul evenimentului oferă rezolvări pentru provocările operatorilor de telecomunicații și ajută la extinderea posibilităților umane.

Nokia este prima companie care poate rula tehnologia 5G pe o stație de bază comercială. Noua soluție compatibilă 5G, AirScale, suportă orice tehnologie, de la 2G la LTE Advance Pro și 5G, atunci când acesta va fi implementată. AirScale înlocuiește Nokia Flexi Base Sation și utilizează cu 60% mai puțină energie decât Flexi.

Tehnologia 5G va depăși granițele conectivității, transformând rețeaua, oferind capacitate masivă, conectivitate și viteze de date ultra-rapide – cu aproape zero latență – pentru a satisface cererile miliardelor de dispozitive, aplicații și obiecte specifice unei lumi „programabile”.

Fiind lider în dezvoltarea 5G și urmărind nevoile consumatorilor business și finali, în aceeași măsură, Nokia demonstrează la București soluții și servicii în domeniul 5G, care pot fi adaptate la nevoi diverse și care să permită transformarea pe scară largă a industriilor precum îngrijirea sănătății, securitate, auto, siguranță publică, producție industrială, orașe inteligente și multe altele.

„Nokia participă la dezvoltarea tehnologiilor 5G și a principiilor arhitecturale de aproape un deceniu. Rezultatele acestor proiecte pun acum bazele îmbunătățirii radicale a umanității, oferind posibilitatea de a avea acces oriunde, de a înțelege și a controla totul. Site-ul din România este unul strategic, cu o echipă profesionistă de peste 1.600 de angajați pasionați și cu experiență, care lucrează în cercetare și dezvoltare pentru rețelele mobile, aplicații & analytics și rețele fixe, într-unul dintre centrele Global Network Operations ale Nokia care oferă soluții multi-vendor și multi-technology, precum și în hub-ul nostru global pentru designul, livrarea și mentenanța rețelelor IP, optice, mobile, fixe și convergente”, declară Raoul Ros,  Director General  Nokia România.

Printre demonstrațiile Nokia din cadrul Innovation Days se numără:

  • Roboții 5G, care demonstrează posibilitățile 5G în mediul industrial prin conectarea fabricilor viitoare și prin ajutarea la crearea unui sistem de producție complet automatizat și flexibil;
  • 5G Multi-Conectivity exemplifică modul în care 5G va conecta fără cusur multiple tehnologii radio pentru a furniza servicii îmbunătățite de transfer;
  • Demonstrațiile IoT evidențiază o serie de studii de caz de utilizare a tehnologiei în situații precum prevenirea scurgerilor de apă prin contorizare inteligentă și analiză avansată, parcare inteligentă și pilotaj autonom și conectivitate în industria de îngrijire a sănătății.