Logistica

Nord Vest Camioane, investiții pentru dezvoltare

01.09.2016

Compania își desfășoară activitatea după un sistem de organizare performant. Înființată în anul 1997, Nord Vest Camioane a avut la un moment dat o perioadă de inactivitate. Însă, începând cu jumătatea anului 2012, compania și-a reluat activitatea, oferind servicii de transport, precum și servicii conexe transportului.

Nord Vest Camioane face parte dintr-un grup de firme, alături de JURMILKA s.r.o din Slovacia – care are tot profil de casă de expediții și servicii de transport – și GEOBARA SERVICE SRL – care asigură service-ul flotei de mașini pe care Nord Vest Camioane o deține.

Portofoliul de servicii

De la reînceperea activității, Nord Vest Camioane s-a dezvoltat foarte mult atât în ceea ce privește flota auto, cât și în ce privește investițiile efectuate.

Grupul din care compania face parte deține, în prezent, 90 de capete tractor, precum și același număr de remorci, majoritatea acestora fiind de tip COIL, cu podea specială în care se poate încărca marfă tip rolă, precum role de tablă sau role de hârtie.

Cu ajutorul flotei auto pe care o deține, Nord Vest Camioane poate oferi servicii de transport marfă generală pe tot teritoriul Uniunii Europene.

Toate mașinile Nord Vest Camioane sunt dotate cu sistem de monitorizare prin GPS, ceea ce este un avantaj pentru o organizare cât mai eficientă a transportului.

De asemenea, o altă activitate a companiei este cea de depozitare și comercializare en gros a motorinei, pentru desfășurarea căreia Nord Vest Camioane a obținut atestatul necesar de la Biroul Vamal Bihor.

Print

 

Având o gamă variată de activități pe care o desfășoară, compania dispune de o echipă bine organizată, astfel încât serviciile prestate să fie unele de calitate și profesioniste. De aceea, echipa este formată din 49 de angajați, persoane cu experiență în domeniul transportului.

Din punct de vedere al calității, Nord Vest Camioane dorește să dețină un management cât mai performant. Astfel că a implementat un sistem de organizare foarte bun pentru activitatea companiei, în baza căruia aceasta a obținut certificatul ISO 9001:2008 pentru recunoașterea Sistemului de management al Calității.

În plus, Nord Vest Camioane are implementat și un sistem cu proceduri exacte de protejare a mediului înconjurător. În baza acestui sistem, compania a obținut și certificatul ISO 14001:2008, pentru recunoașterea Sistemului de Management de Mediu pe care societatea îl are.

Acest sistem este cu atât mai important cu cât activitatea companiei GEOBARA SERVICE (din cadrul grupului) este aceea de reparații a mașinilor. Astfel, compania este foarte organizată în corecta gestionare,  depozitare  colectare  și predare  a deșeurilor rezultate din aceasta activitate.

Investițiile companiei

Odată cu reluarea activității, cele mai multe investiții pe care Nord Vest Camioane le-a făcut au fost în domeniul imobiliar. Astfel, în iulie 2015 compania s-a mutat în sediul propriu din Borș, județul Bihor, la aproximativ 1 km de Vama Borș, unde a construit o clădire pentru birouri, o parcare generoasă și două hale: una pentru întreținere și reparații auto – care și-a început deja activitatea – și una pentru tinichigerie, vopsitorie auto și reparații prelate, în care activitatea va fi demarată aproximativ la sfârșitul anului 2016.

Nord Vest Camioane a investit în construirea unei clădiri pentru birouri, o parcare  și două hale, acestea fiind supravegheate atât video, cât și de către o firmă de pază.

Pe lângă aceste investiții, Nord Vest Camioane a achiziționat și instalat la sediul firmei două rezervoare cu capacitate mare și pompa aferentă pentru alimentarea AdBlue și motorină. Această investiție reprezintă o realizare importantă pentru companie deoarece ajută foarte mult în optimizarea costurilor de achiziție ale acestui tip de produse, pe care societatea le achiziționează  în cantități mari, precum și în optimizarea timpului alocat pentru alimentarea mașinilor.

De asemenea, Nord Vest Camioane a investit în imaginea proprie, înregistrând sigla „NORD VEST CAMIOANE – your goods, our priority”  la nivel comunitar, la Oficiul Uniunii Europene pentru proprietate intelectuală.

Planuri de extindere a activității

Având în vedere că investițiile din ultimii trei ani au vizat, în special, clădiri, terenuri și autovehicule, planurile firmei Nord Vest Camioane pe termen scurt se axează pe înnoirea parcului auto și pe construirea unei spălătorii auto pentru camioane.

Planurile de viitor ale Nord Vest Camioane vizează mărirea și înnoirea parcului auto, precum și construirea unor spații de depozitare și logistică.

În schimb, pe termen lung, compania își propune atât mărirea și înnoirea parcului auto, precum și construirea unor spații de depozitare și logistică.

Toate aceste investiții determină creșterea activității companiei. Astfel, pe măsură ce afacerea Nord Vest Camioane se va extinde, și echipa societăți va crește, aceasta având planuri de recrutare de personal.

De asemenea, această extindere va influența și cifra de afaceri, pentru care compania preconizează o creștere cu 10% pentru anul în curs, față de anul 2015, când Nord Vest Camioane a înregistrat o cifră de afaceri de peste 30 de milioane de lei.