Stiri: Stiri

Nou șef business la Cosmote și Romtelecom

19.09.2013

Cosmote și Romteleco România vor avea, începând cu săptămâna viitoare, un nou director comercial. Conform surselor din piață în această poziție va fi numit Ovidiu Ghiman, managerul care în ultimii patru ani a stat la cârma Romtelecom.

„Ovidiu Ghiman va deveni director comercial pe segmentul business pentru România şi îl va înlocui pe Mihai Tudor, directorul comercial business al Romtele­com, care va părăsi com­pania“, au declarat surse din piață pentru Ziarul Financiar.

Dacă Ghiman va fi numit în această poziție, așa cum spun sursele citate de ZF, acesta va ajunge într-o poziție cheie pentru cele două companii menționate, fiind chiar unul dintre cei mai puternici manageri români din piață. Anterior Ovidiu Ghiman a lucrat în cadrul grupului RCS&RDS.

Romtelecom este o companie de telecomunicații din România, care a deținut monopolul în telefonia fixă până la 1 ianuarie 2003. Compania are 2,6 milioane clienți de telefonie fixă. Compania, deținută inițial de statul român, aparține Organizației Elene de Telecomunicații OTE, care are 54,01% din acțiuni. Restul de 45,99% din acțiuni au rămas în posesia statului român. Romtelecom deține, de asemenea, 30% din acțiunile operatorului român de telefonie mobilă Cosmote România.

Cosmote România este al treilea operator de pe piața de telefonie mobilă din România. Operatorul a primit a treia licență GSM de la guvernul român în decembrie 1998 și s-a lansat comercial în martie anul următor, sub numele de Cosmorom, schimbat mai târziu în COSMOTE. Compania a anunțat în aprilie 2007 depășirea pragului de 2 milioane de clienți, reprezentând o dublare a bazei de clienți în decurs de un trimestru. La finalul anului 2010, numărul total de clienți ai Cosmote, incluzându-i și pe cei ai Zapp, a ajuns la 6,9 milioane, dintre care 21,9% sunt abonați.

Sursă: Ziarul Financiar