Noua SKODA Fabia, disponibilă și în România

30.01.2015

SKODA a lansat în România cea de-a treia generație Fabia, model care a debutat în premieră mondială la Salonul Auto Paris 2014. Noua SKODA Fabia se încadrează în clasa mică, îmbină caracterul practic cu designul emoțional și beneficiază detehnologie de ultimă oră.

În țara noastră, noua SKODA Fabia se lansează în 15 variante de culori de caroserie și un concept special – ColourConcept – care le permite clienților să-și aleagă o culoare anume pentru plafon, jante și oglinzi retrovizoare laterale.

“Noua SKODA Fabia este o mașină modernă care va impune noi standarde în segmentul său. Acesta este primul model care a împrumutat elemente din Vision C, prezentat anul trecut la Geneva, și care vine cu tehnologiile MirrorLink™ și SmartGate integrate”, a declarat Vlad Rusu, Director Marcă ŠKODA, parte a grupului Porsche Romania.

Noua Fabia este cu până la 17% mai economică și dispune de sisteme inovatoare de asistență, prezente la modelele din clase superioare. Modelul este mai lat și mai spațios, având cel mai mare portbagaj din clasa sa – 330 de litri (cu 15 litri mai mare decât generaţia precedentă) – care poate fi mărit până la 1.150 de litri, dacă bancheta din spate este rabatată.

Gama de motorizări include patru propulsoare pe benzină şi trei diesel, cu puteri cuprinse între 60 CP şi 110 CP. Toate respectă normele Euro6, au sistem start-stop şi sistem de recuperare a energiei din frânare.

Noua SKODA Fabia vine cu un nou sistem ESC cu multi-collision braking cu 6 airbaguri standard și Front Assistant cu tehnologie radar.

La capitolul siguranţă, noul model Fabia a primit numărul maxim de 5 stele din partea Euro NCAP, organismul european independent ce evaluează siguranţa oferită de noile modele lansate pe piaţă. Modelul este prevăzut cu celulă de siguranță îmbunătățită, volan reglabil pe înălțime și adâncime, centuri de siguranță cu senzor pentru toate cele cinci locuri, cele din față fiind reglabile pe înălțime și, în plus, au și pretensionare pirotehnică.

Modelul este echipat cu până la 10 noi soluții Simply Clever, incluzând tehnologia MirrorLink™- aceasta fiind pentru prima oară disponibilă într-o SKODA – pentru a conecta smartphone-ul cu automobilul.

Citiți și despre:

  • Noul Suzuki Vitara a obținut 5 stele la Euro NCAPNoul Suzuki Vitara a obținut 5 stele la Euro NCAP Noul Suzuki Vitara, disponibil și în România începând cu 1 aprilie, a fost recompensat cu 5 stele pentru performanțele excelente în materie de siguranță, la ultimele teste derulate de Euro NCAP. Cel mai nou […]
  • Un nou serviciu de relocări, lansat Schenker LogisticsUn nou serviciu de relocări, lansat Schenker Logistics Schenker Logistics România îşi extinde portofoliul de servicii. Astfel, compania a anunţat lansarea unui serviciu de mutări, DB SCHENKERmove, destinat exclusiv companiilor cu capital străin, atât în România, […]
  • Samsung a lansat noile smartphone-uri Galaxy S6 și Galaxy S6 edgeSamsung a lansat noile smartphone-uri Galaxy S6 și Galaxy S6 edge Samsung Electronics a lansat ieri noile smartphone-uri Galaxy S6 și Galaxy S6 edge. Acestea inaugurează o nouă linie de design, fiind realizate din materiale premium, și integrează cele mai avansate […]
  • Samsung a lansat două smartphone-uri ultra slimSamsung a lansat două smartphone-uri ultra slim Samsung Electronics a lansat astăzi Galaxy A5 și Galaxy A3, smartphone-uri ultra slim, special concepute pentru împătimiții rețelelor sociale. Dispozitivele au un design modern și sunt echipate cu cele mai […]
  • Huawei lansează P8 maxHuawei lansează P8 max Huawei a lansat varianta maxi a noului său smartphone P8 max. Acesta se aseamănă cu modelul P8, însă are un ecran cu o diagonală mai mare, de 6,8 inci, o durată de viață mai mare a bateriei și o cameră foto […]