Stiri: Constructii

Noua unitate de producţie AdePlast va fi inaugurată în 2015

23.01.2014

AdePlast a început procedurile pentru construcţia fabricii de vată bazaltică, din Ploieşti, investiţia totală ridicându-se la peste 19 milioane de euro, din care 7,27 milioane de euro reprezintă ajutor de stat.

Diferenţa dintre ajutorul acordat de Guvernul României este asigurată din fonduri ale companii şi din credite, necesarul de bani pentru construcţie fiind asigurat. Compania are un credit de 4 milioane de euro deja aprobat, fonduri care vor fi folosite până la decontarea lucrărilor de către stat.

“Ne aflăm la a doua încercare de acest tip, prima data fiind refuzaţi de stat. Acum suntem încântaţi că statul a avut încredere într-un investitor român şi a hotărât să fie partener în această dezvoltare. În acest moment se lucrează la elaborarea caietului de sarcini în urma căruia se vor selecta furnizorul de echipamente şi constructorul. Aşa cum am spus anul trecut, chiar dacă nu s-a obţinut această finanţare de pe bursă, noi mergem înainte şi ne vedem de planurile noastre.”, declară Marcel Bărbuţ, CEO AdePlast.

Fabrica din Ploiesti este a 10-a unitate de producţie a AdePlast şi va determina înfiinţarea a 115 noi locuri de muncă.

Construcţia trebuie să înceapă în patru luni, iar noua fabrică va fi inaugurată în anul 2015, potrivit legii.

Anul trecut, compania a raportat o cifră de afaceri de 253 milioane de lei. Nivelul este mai mare cu 37,36 % compartiv cu anul precedent.

În 2013, AdePlast a realizat investiţii care depăşesc suma de 22 milioane euro. Acestea au vizat deschiderea a patru noi unităţi de producţie.