Noul ansamblu de birouri Oregon Park va fi finalizat în iulie 2016

03.11.2015

Dezvoltatorul imobiliar Portland Trust construiește un nou ansamblu de birouri care aplică tehnologii de ultimă generație: Oregon Park. Ca și proiectul Floreasca Park, distins cu multiple premii internaționale, Oregon Park se va poziționa peste standardele pieței autohtone, prin implementarea unora dintre cele mai performante măsuri de sustenabilitate și eficiență energetică, existente în prezent.

Proiectul, denumit după unul dintre cele mai „verzi” state americane, în care se află și orașul Portland, este situat în cea mai dinamică zonă de birouri din Capitală, Floreasca – Barbu Văcărescu. Acesta va cuprinde trei clădiri ce ocupă o suprafață de 69.342 de metri pătraţi. Construcția primelor două clădiri a început în toamna anului trecut, pe o suprafață totală închiriabilă de 44.723 de metri pătraţi. Clădirea A va dispune de o suprafață închiriabilă de 20.104 metri pătraţi și este deja ocupată în totalitate de Oracle, în timp ce Clădirea B va avea 24.619 metri pătraţi.

Clădirile de birouri sunt concepute după recomandările BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) pentru calificativul „Excelent”, pe care Floreasca Park îl deține deja.

„Oferim substanță, nu doar marketing. Nu doar ne declarăm verzi, noi chiar livrăm soluții de reducere a costurilor mult peste standardele pieței. Ca și la Floreasca Park, consumul de energie pentru răcirea și încălzirea clădirilor va fi cu 40% mai mic decât al oricărei construcții similare de clasă A”, a declarat Florin Furdui, Country Manager Portland Trust.

Acesta a mai spus că există multe moduri în care putem avea grijă de mediul înconjurător, însă Oregon se concentrează pe reducerea consumului de energie prin măsuri practice și sustenabile.

„Clădirile noastre vor avea un sistem geotermal de pompe de căldură, lifturi cu sistem inteligent de control al destinației (DCS), iluminare cu lămpi LED de ultima generație, atât în birouri cât și în restul zonelor – parcări, spații comune, fațade vitrate de cea mai bună calitate, ce asigură un raport optim de transfer de lumină și termic. Combinate, toate aceste elemente vor scădea semnificativ cheltuielile cu utilitățile ale viitorilor chiriași, dar și pe spațiile comune, generând un cost total de locuire extrem de eficient. Beneficiind de spații verzi generoase și ergonomic amenajate, Oregon Park va fi atât un mediu de lucru plăcut, prietenos cu natura, dar și foarte eficient din punct de vedere al costurilor”, adaugă Florin Furdui.

Viitorii chiriași vor beneficia de acces rapid spre centrul orașului, cartierele rezidențiale și aeroport prin intermediul a trei bulevarde – Calea Floreasca, Barbu Văcărescu și Nicolae Caramfil – dar și către zone de recreere sau către Promenada Mall, și vor avea la dispoziție diverse mijloace de transport în comun, inclusiv metrou, prin două stații.

Primele două clădiri vor avea asigurate circa 600 de locuri de parcare pe cele două niveluri subterane și aproximativ 100 supraterane.

Finalizarea lucrărilor la clădirile A și B este programată pentru luna iulie a anului viitor.