Stiri: Logistica

Blue Air are un nou director general. Cine este Marius Puiu?

04.09.2018

Un nou CEO la Blue Air! Compania a anunţat că actualul director general, Gheorghe Răcaru, a decis să se retragă din funcţie. În locul acestuia a fost nominalizat Marius Puiu. Gheorghe Răcaru (70 de ani) a luat decizia să se retragă de la conducerea companiei aeriene după 48 de ani dedicați domeniului aviației.

Acesta a fost CEO al Blue Air încă de la înfiinţarea companiei (13 decembrie 2004). El şi-a menţinut această funcţie până pe data de 3 septembrie 2018. Gheorghe Răcaru a mai avut, însă, o scurtă pauză în perioada 2009-2013 în care nu a fost CEO companiei.

Pe 3 septembrie, Gheorghe Răcaru a predat mandatul de CEO al Blue Air către succesorul său: Marius Puiu.

Noul director general Blue Air. Cine este Marius Puiu

Marius Puiu, nou CEO al Blue Air, lucrează în domeniul aviației încă din anul 1986. Acesta a fost angajat în cadrul companiei Tarom în funcţie de inginer de zbor.

Din 1993, acesta a făcut trecerea către mediul privat. El s-a specializat în managementul afacerilor și a avut funcţii de conducere în cadrul a mai multe companii aeriene.

Marius Puiu s-a alăturat Blue Air, în urmă cu 10 ani, ca pilot de Boeing 737. În anul 2013, noul director al companiei a devenit unul dintre cei patru acționari ai Blue Air.

Noul director general Blue Air. Ce spune fostul CEO?

Gheorghe Răcaru spune că „predarea” conducerii companiei vine după luni de gândire.

“Să fiu în fruntea Blue Air a fost pasiunea și o parte a identității mele timp de foarte mulți ani. A fost un privilegiu să conduc această echipă talentată și sunt mândru că am avut oportunitatea să lucrez cu oamenii talentați pe care Blue Air îi are. Decizia de astăzi vine după câteva luni de reflecție. Atât eu, cât și Marius, împărtășim aceeași viziune în ceea ce privește viitorul companiei și am încredere că Blue Air va continua să prospere și de aici înainte”, a mai precizat Gheorghe Răcaru.

Marius Puiu, noul director general al Blue Air, a precizat că este o onoare pentru el şi că este recunoscător de noua responsabilitate a sa.

„În ultimii ani, am avut ocazia să lucrez alături de domnul Răcaru și sunt pregătit să dau tot ce este mai bun pentru a-i călca pe urme și pentru a conduce compania spre noi orizonturi” a completat acesta.

Noul director general Blue Air. O nouă pagină în istoria companiei

Tudor Constantinescu, Director Comercial Blue Air și președinte al Consiliului de Administrație, spune, de asemenea, că operatorul aerian Blue Air scrie o nouă pagină în istoria sa.

” Acționarii și Consiliul de Administrație al Blue Air doresc să-și exprime recunoștința pentru eforturile și dedicarea domnului Gheorghe Răcaru, oferite de la momentul lansării companiei, în 2004 și până astăzi. În același timp, este o onoare și o mare plăcere numirea lui Marius în funcția de Director General și sunt sigur că experiența de business și calitățile de leader ne vor ajuta să ducem mai departe povestea de succes a Blue Air”, a explicat Tudor Constantinescu.

Citeşte şi MINISO a deschis primul său magazin din România. Unde este acesta situat?