Slide

Stiri: Finante

Programul Made in Romania 2022

Noul parteneriat BVB pentru transparența companiilor listate

13.04.2015

Bursa de Valori București a încheiat un parteneriat oficial cu Organizația Națiunilor Unite – Sustainable Stock Exchanges, o platformă de educație de tipul peer-to-peer, care explotează modalitățile prin care se pot îmbunătăți colaborările dintre bursele din întreaga lume și companiile, investitorii și cei care reglementează toate tranzacțiile.

BVB este membrul cu numărul 19 al acestui program global, fiind a patra bursă din Europa, după Deutsche Borse, London Stock Exchange și Warsaw Stock Exchange.

Mai mult decât atât, BVB lucrează la un indice de guvernanță corporativă. Acesta are drept scop analiza companiilor listate, în funcție de rapoartele acestora, predictibilitatea previziunilor și dividentelor, precum și transparența societăților.

Noul parteneriat semnat de Bursa de Valori București are drept scop consolidarea angajamentului pentru un mediu transparent și durabil pentru investitori, dar și participarea la forumurile ce au loc la nivel global, pentru a îmbunătăți în permanență lista de bune practici.