Slide

Stiri: Logistica

Noul Suzuki Vitara a obținut 5 stele la Euro NCAP

23.04.2015

Noul Suzuki Vitara, disponibil și în România începând cu 1 aprilie, a fost recompensat cu 5 stele pentru performanțele excelente în materie de siguranță, la ultimele teste derulate de Euro NCAP. Cel mai nou model lansat de Suzuki este primul SUV compact care a obținut note mari la toate categoriile testate. Clasificarea de 5 stele se acordă doar acelor modele care au punctaje peste nivelul minim stabilit de Euro NCPA în fiecare dintre categoriile testate, iar Suzuki a obținut note mult peste acest nicel.

Ținând cont de faptul că punctajul a fost obținut conform noului sistem de testare, cele 5 stele acordate acum sunt pentru o siguranță sporită atât pentru pasageri, cât și pentru pietoni.

Sistemele de siguranță activă și pasivă din echiparea noului Vitara au fost concepute pentru a anticipa și reacționa în cazul unor situații potențial periculoase, oferind un nivel excelent de protecție.

Una dintre cele mai importante dotări legate de siguranță este tehnologia, un concept de protecție a pasagerilor prin absorbția forțelor în cazul unui impact și dezvoltarea unui șasiu cu o greutate redusă. Tehnologiile avansate și utilizarea unui oțel de înaltă rezistență au redus greutatea mașinii, dar în același timp asigură o rezistență mai mare la impact.

Printre elementele de siguranță pasivă se numără cele șapte airbag-uri, care include airbagul pentru genunchi în zona șoferului, care protejează pasagerii în eventualitatea unui impact frontal sau lateral, centuri de siguranță pretensionate și limitatoare de forță. De asemenea, noul Vitara beneficiază de echipamente de siguranță activă de ultimă generație, precum sistemul Radar Brake Support care detectează riscul unei coliziuni cu vehiculul din față, și care au contribuit decisiv la obținerea calificativului de 5 stele.

Notele obținute:

Pasageri adulți: 89% / (80%*)
Copii: 85% / (75%*)
Pietoni: 76% / (65%*)
Echipamente de siguranță: 75% / (70%*)