Stiri: Sanatate

Noul vaccin gripal Sanofi Pasteur, disponibil şi în România

29.09.2017

Sanofi Pasteur, divizia de vaccinuri Sanofi, a anunțat că noul vaccin gripal tetravalent VaxigripTetra® va fi disponibil în 24 de țări în sezonul gripal, România fiind în primul val. VaxigripTetra® a obținut autorizația de punere pe piață în Uniunea Europeană în 2016 și în România în august 2016, fiind disponibil pe piaţa farmaceutică românească încă de la începutul acestei luni. Sezonul gripal 2017-2018 în emisfera nordică reprezintă primul în care VaxigripTetra® va fi disponibil unei populații cu vârsta începând de la 3 ani, în 24 de țări.

“Sanofi Pasteur continuă să fie o companie deschizătoare de drumuri în ceea ce privește inovația în lupta împotriva impactului subestimat al gripei. Asigurând disponibilitatea vaccinului VaxigripTetra® în acest an și în viitor, în 24 de țări, contribuim la obținerea unei protecții extinse a persoanelor cu vârsta începând de la 3 ani împotriva gripei și a altor potențiale complicații care pun viața în pericol”, a declarat Pascal Robin, Director General Sanofi Pasteur România & Moldova.

În următorii ani Sanofi Pasteur intenționează să înlocuiască complet portofoliul său de vaccinuri gripale trivalente cu vaccinuri tetravalente.