NTT Data se mută din 2018 în Unirii View

07.08.2017

NTT Data a anunţat că a închiariat 4.000 de metri pătrați în proiectul de birouri Unirii View, turnul de birouri cu 18 etaje aflat în dezvoltare. Complexul office se află la o distanță de cinci minute de Piața Unirii din Capitală.

Proiectul este dezvoltat de către investitorul belgian Yves Weerts în urma unei investiții de circa 33 de milioane de euro. Acesta va avea o suprafață închiriabilă de 18.000 de metri pătrați, livrarea fiind estimată pentru vara anului următor.

”Atingem deja un grad de preînchiriere de aproape 25%, cu peste un an înainte de finalizarea proiectului, fapt care atestă interesul pentru Unirii View și dorința companiilor de a își desfășura activitatea într-o clădire de birouri modernă, în care chiriașii își pot dezvolta atât afacerile cât și echipele, amplasamentul ultra-central de care beneficiază proiectul urmând să asigure un echilibru perfect între viața profesională și cea personală a celor care vor lucra aici”, declară Yves Weerts, investitorul care dezvoltă Unirii View.

Proiectul este primul din ţara noastră care a aplicat pentru obținerea certificării energetice BREEAM după noile standarde lansate în anul 2016, mai stricte comparativ cu cele anterioare, vizând obțienerea calificativului Excellent, procesul de certificare fiind gestionat de către BuildGreen, liderul pieței de consultanță în domeniul proiectării, dezvoltării și certificării clădirilor sustenabile din România.

”Alegerea realizată de către NTT Data confirmă încă o dată tendință pe care o anticipam pentru anii 2018 – 2020: angajatorii puternici din domeniul serviciilor trebuie să fie în centru. Clădirile de birouri cu specificații foarte bune, facilități multiple și amplasament central sunt proiectele sustenabile pe termen lung – clădiri la care logourile chiriașilor de pe fațadă nu se schimbă nici după 10 ani”, a declarat Andreea Păun, managing partner companiei de consultanta Griffes, companie care a coordonat tranzacția.

NTT Data România își va muta din anul 2018 sediul central din București în zona Unirii, aceasta fiind prima companie de mari dimensiuni din domeniul IT&C care alege să închirieze birouri într-o zonă centrală din București, suprafața preluată fiind de asemenea de patru ori mai mare față de cea actuală.

”În următorii ani ne dorim o prezență sporită pe piața locală și, în consecință, am considerat că este foarte important să închiriem o locație reprezentativă, la nivelul pretențiilor pe care le avem vis a vis de evoluția activităților noastre din România. Suntem bucuroși că am ajuns la o soluție în acest sens cu proprietarii clădirii Unirii View. Pentru anul financiar în curs planficăm atingerea unei cifre de afaceri de 55 de milioane de euro și mărirea echipei NTT Data România la 1.600 de membri, de la 1.450 de persoane în prezent”, a declarat Daniel Metz, CEO NTT Data România.

Prima fază a Unirii View se va încheia în această săptămână, odată cu finalizarea lucrărilor subternare, proiectul „ieșind” aşadar la suprafață.

 

 

 

Citiți și despre: