Stiri: Energie

Nuclearelectrica adera la Forumul Economic Mondial

Nuclearelectrica aderă la Forumul Economic Mondial

20.10.2021

Nuclearelectrica aderă la Forumul Economic Mondial. SN Nuclearelectrica SA, singurul producător de energie nucleară din ţara noastră, devine prima companie românească care a aderat la Forumul Economic Mondial. Compania va fi membru în două domenii strategice:

  • Platforma pentru Modelarea Viitorului Materialelor şi Infrastructurii Energetice
  • Iniţiativa de Parteneriat Împotriva Corupţiei

Acestea susţin viziunea strategică a companiei de a construi un viitor durabil pentru generaţia de mâine, care furnizează energie curată la cele mai înalte standarde de excelenţă.

Nuclearelectrica aderă la Forumul Economic Mondial. Ce spune directorul general al companiei?

„Apreciem foarte mult parteneriatul cu Forumul Economic Mondial şi aşteptăm cu nerăbdare o cooperare avantajoasă şi fructuoasă. SNN îşi propune să îşi dezvolte expertiza de bază integrată, să devină o parte activă în captarea şi generarea iniţiativelor de dezvoltare cu un impact economic, social şi organizaţional semnificativ, pentru a evalua noi oportunităţi de cooperare, extindere şi dezvoltare. Având în vedere proiectele noastre majore de investiţii, căutăm, de asemenea, rezilienţă şi know-how economic şi financiar mai puternic. Deoarece atât Forumul Economic Mondial, cât şi SNN sunt interesaţi şi promovează programe de reducere a emisiilor de CO2, ne angajăm să valorificăm tendinţa de inovare şi soluţiile curate pentru a produce energie”, a declarat Cosmin Ghiţă, director executiv Nuclearelectrica.

O oportunitate

Roberto Bocca, şeful Platformei pentru Modelarea Viitorului Energiei, Materialelor şi Infrastructurii la Forumul Economic Mondial, a afirmat că parteneriatul reflectă o oportunitate de a construi alianţe public-private şi colaborarea multi-părţi interesate în sectorul energetic.

După 25 de ani de la punerea în funcţiune a primului reactor nuclear, Nuclearelectrica asigură aproximativ 20% din cererea de consum şi 33% din energia curată la nivel naţional. Nuclearelectrica a livrat peste 200 de milioane de MWh către reţeaua electrică naţională la un factor de capacitate de peste 90%, evitând eliberarea în atmosferă a peste 170 de milioane de tone de CO2.

Forumul Economic Mondial este Organizaţia Internaţională pentru Cooperare Public-Privată şi implică cei mai importanţi lideri politici, de afaceri, culturali şi alţi lideri ai societăţii. Acesta are drept scop modelarea agendelor globale, regionale şi industriale.

Citeşte şi Rezultate Nuclearelectrica. Profit în creştere cu 27,8% în 2020