Stiri: Energie

Numărul de clienţi ai Certinvest, în creştere în primul semestru

21.07.2015

Certinvest a înregistrat, în primul semestru al anului, o creștere de 80% a numărul de clienți, de la 11.674 clienți la sfârșitul anului trecut, la 21.045 clienți. De asemenea, compania a raportat un avans de 12,2 % a activelor, ca urmare a achiziției fondului de pensii facultative – Pensia Mea.

„Certinvest deține în prezent două linii importante de business care necesită pe mai departe un amplu proces de integrare și consolidare. Am reușit într-un timp foarte scurt să aducem în zona pozitivă randamentul fondului de pensii private, ne pregătim pe mai departe echipele pentru dezvoltarea de oferte integrate, de economisire pe termen lung și de instrumente financiare care să genereze performanță”, a declarat Eugen Voicu, Acționar Fondator, Certinvest.

În ceea ce priveşte randamentelor, fondurile de investiții administrate de Certinvest au reușit să depășească performanțele obținute de indicatorii de referință, atât pe segmentul instrumentelor cu venit fix cât și pe segmentul investițiilor bursiere.

“Pe segmentul instrumentelor cu venit fix, randamentul obținut de fondul Certinvest Obligațiuni în primele 6 luni s-a situat peste dobânda de la depozitele bancare, atingând 2,1%. În timp ce dobânda maximă oferită la depozitele bancare de băncile din România a fost de 3%/an, pe o perioadă de 6 luni, vorbim de un câștig de 1,5%, inferior randamentului obținut de fondul Certinvest Obligațiuni”, a declarat Horia Gustă, Director General Certinvest.

Astfel, pe segmentul investițiilor bursiere, în rândul indicilor principali de la Bursa de Valori București, cel mai mare câștig a fost obținut de indicele BET-XT (+3,54% în primele 6 luni ale anului). Fondul Certinvest XT Index, ale cărui investiții sunt realizate în companiile care fac parte din indicele BET–XT, a înregistrat în aceeași perioadă un randament superior, de 3,79%.

Pe segmentul pensiilor private facultative, randamentul Fondului Pensia Mea a depășit pragul negativ odată cu intrarea în administrarea Certinvest. Prin urmare, în aproape trei luni de la preluare, a marcat o creștere de 0,33 %.

Pe zona investițiilor, compania administrează la ora actuală un portofoliu de 11.015 clienți, dintre care 136 sunt persoane juridice. Dintre clienții persoane fizice, în primele şase luni ale anului, cei mai activi au fost bărbații, reprezentând 83,9% din total.

“Clienții și-au păstrat o abordare prudentă în ceea ce privește investițiile realizate, orientându-se preponderent către fondurile de investiții în instrumente cu venit fix. Certinvest Obligațiuni s-a bucurat de cele mai mari sume atrase, adeziunea medie în acest fond fiind de 5.032 lei, aproximativ jumătate față de valoarea adeziunii medii în toate fondurile administrate de Certinvest (9.384 lei)”, a declarat Horia Gustă, Director General Certinvest.

Confom datelor companiei, Certinvest administrează pensiile viitoare ale 10.030 de participanți la fondul de pensie privată facultativă Pensia Mea – dintre care 5.220 sunt femei iar 4.810 bărbați.

La nivelul valorii contribuției lunare la pensia facultativă, bărbații se dovedesc mai conștiincioși financiar, contribuind cu mai mulți bani lunar, respectiv cu aproximativ 106 lei pe lună, cu 32% mai mult decât contribuția femeilor – de aproximativ 80 lei.

Activul mediu acumulat de viitorii pensionari beneficiari ai pensiei facultative administrate de Certinvest este mai consistent în rândul bărbaților (3.664 lei acumulați în medie până acum), cu 35% mai mare decât activul acumulat de femei (2.714 lei). Cel mai mare activ acumulat depășește valoarea de 45.000 de euro.

Cei mai mulți participanți la Pensia Mea sunt din București (27,7%), Timiș (14,6%), Prahova (4%), Iași (4%), Brașov (3,8%). La nivel de active administrate, cele mai mari active provin de la participanții din București (24,6%), Timiș (11,4%), Constanța (6,2%), Vâlcea (4,5%), Cluj (4%).