Stiri: Constructii

Numărul de job-uri în construcții și transporturi, în creştere

13.02.2018

Firmele de construcții se pregătesc pentru demararea lucrărilor din 2018, oferta de locuri de muncă în acest domeniu înregistrând o creștere semnificativă comparativ cu lunile precedente, dar și față de situația din luna februarie a anului trecut.

Aşadar, potrivit anunțurilor de joburi de pe BestJobs.eu se poate remarca o creștere de 51% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2017. De asemenea, un avans de 27% este înregistrată și în domeniul transporturilor.

Joburi în construcţii

Cele mai multe anunțuri din domeniul contrucţiilor sunt pentru ingineri proiectanți (478), instalatori (194), sudori (156), ingineri constructori (156), electricieni (129), lăcătuși mecanici (125), arhitecți (115) și muncitori pe șantier (108).

Bucureştiul rămâne în continuare pe primul loc în ceea ce privește numărul de oferte, fiind urmat de Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Iași și Constanța.

Joburile pentru candidații cu experiență în domeniul construcțiilor sunt disponibile și în străinătate: Germania (53 anunțuri), Belgia (53 anunțuri), Olanda (39 anunțuri), Franța (31 anunțuri) și Marea Britanie (17 anunțuri).

Locuri de muncă în transporturi

Oferta de locuri de muncă pentru candidații cu experiență în transporturi cuprinde anunțuri pentru șoferi (596) și coordonatori transport (171). Anunțurile pentru șoferi se adresează atât celor care dețin categoria B cât și șoferilor de tir și șoferilor profesioniști. În plus, există oferte și pentru responsabili logistică (209) respectiv mecanici auto (949).

Orașele cele mai ofertate sunt și în acest domeniu București, Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov, Arad, Iași și Oradea.

De asemenea, oferta din străinătate include anunțuri în Germania (31), Olanda (13), Marea Britanie (12), respectiv Franța, Ungaria și Italia cu câte 5 anunțuri fiecare.