Stiri: Agricultura

Numărul ovinelor şi caprinelor sacrificate a scăzut de aproape 4 ori, în mai

09.07.2015

În luna mai, față de luna precedentă, numărul ovinelor  şi caprinelor sacrificate a scăzut de aproape 4 ori, conform datelor Institutului Naţional de Statistică. De asemenea, tot în această perioadă, față de luna precedentă, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut la bovine şi păsări, iar la porcine şi ovine şi caprine au scăzut.

Institutul Naţional de Statistică a mai anunţat că în comparație cu aceeaşi lună a anului 2014, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea acestora în carcasă  au crescut la bovine şi ovine şi caprine, iar la porcine şi păsări au scăzut.

În anul 2014, comparativ cu anul 2013, sacrificările de porcine ovine şi caprine şi de păsări în unităţi industriale specializate (abatoare) au înregistrat o tendinţă ascendentă, iar sacrificările de bovine, o tendinţă descendentă.

Astfel, anul trecut, sacrificările de bovine în unităţi industriale specializate, după numărul de capete, au scăzut faţă de anul precedent cu 2,3%, iar sacrificările de porcine au crescut cu 5,9%. Faţă de anul precedent, producţia de carne de bovine a scăzut cu 0,5%, iar cea de porcine a crescut cu 5,4%.
Numărul de ovine şi caprine sacrificate în unităţile industriale specializate a crescut faţă de anul precedent cu 46,3%, iar producţia de carne de ovine şi caprine a crescut, de asemenea, cu 50,7%.

Numărul de păsări sacrificate în abatoare a crescut faţă de anul 2013 cu 3,0%, iar producţia de carne de pasăre a crescut cu 4%.