Stiri: Companii

Nume de firme amuzante

Cele mai amuzante nume de firme din România

01.04.2019

Nume de firme amuzante. De la „Rai” și „Grădina lui Ion” la „Faliment” și „Iad SRL”, acestea par să fie denumirile cele mai trăsnite ale firmelor din România. Nimeni nu se mai îndoiește de faptul că românii sunt un popor creativ, plin de imaginație, inclusiv în afaceri, acolo unde îți trebuie multă inventivitate pentru a trece cu bine prin furcile caudine ale blocajului financiar.

Pe lângă modul în care reușesc să se descurce în afaceri, unii cu succes, alții mai dificil, există un capitol la care, cu siguranță, antreprenorii din țara noastră stau foarte bine. Este vorba de ”cartea lor de vizită”.

Din datele ONRC, analizate de firma KeysFin, se pare că nu există antreprenor care să nu aspire la ideea de a-și trece în denumirea firmei pe care o deține un „internațional”, un „business”, „impex”, „management” sau „consulting”.

Nume de firme amuzante.  Ai face business cu „Simplu și eficient SRL”?

”Tu ai face afaceri cu o firmă cu denumirea „Simplu și eficient SRL” sau cu „Sigur că da SRL”? La prima vedere, premizele par a fi pozitive. Lucrurile par a fi ceva mai complicate, din această perspectivă, dacă vrei să faci afaceri cu „Vodoo Solutions” sau mai ales cu „Ultimul Neuron SRL”. Soluția este să le verifici datele financiare, să vezi dacă nu au probleme cu furnizorii, dispute comerciale etc. Verificarea temeinică a afacerii este valabilă, bineînțeles, în cazul tuturor companiilor, inclusiv a celor care poartă denumiri precum „Toate Bune SRL”, spun analiștii KeysFin.

Nume de firme amuzante. Balauri, zmei și Făt Frumos

Conform acestora, se pare că dincolo de fațadă, în spate, se pot ascunde balauri (vezi cazul Balaurul SRL), zmei (Zmeul Zmeilor SRL) sau, de ce nu un Făt-Frumos (Fat Frumos SRL).

Din numele alese pentru firme se pare că investitorii și-au asumat un rol bine definit în comunitatea de afaceri. Însă, aparențele pot să înșele. Așadar, Făt-Frumos poate fi, până la urmă, un balaur și să îți creeze probleme mai ceva ca varanii (Varanul SRL) sau cormoranii (Cormoran SRL).

Nume de firme amuzante.  „Prăpastia SRL„ sau ”Faliment SRL”

Prin urmare, dacă vrei afaceri sigure, trebuie să apelezi la serviciile de business information, ca să nu cazi în „Prăpastia SRL” sau să ajungi în „Faliment SRL” și, pe cale de consecință în „Iad SRL”.

„Românii sunt extrem de inventivi atunci când vine vorba de a-și denumi afacerea. Cei mai mulți aspiră la business-uri serioase, motiv pentru care vor să-și asigure, încă din denumire, aspirațiile profesionale”, arată analiza KeysFin.

Nume de firme amuzante.  Peste 22.000 de firme includ denumirea de:

 • TRANS, IMPEX (17702)
 • CONSTRUCT (17582)
 • CONSULTING (11339)
 • GROUP/GRUP (10443)
 • INVEST (9210)
 • EURO (7322)
 • TOP (peste 5122)
 • INTERNATIONAL/INTERNAȚIONAL (5084)
 • BUSINESS (4714).

Nume de firme amuzante.  Denumirile ”norocoase”

În funcție de cifra de afaceri, lideri sunt companiile care includ în numele lor următoarele cuvinte:

 • TRANS (42,4 miliarde lei)
 • IMPEX (29,2 miliarde lei)
 • TRADING (27,9 miliarde lei)

”Dincolo de aceste nume „serioase”, în business-ul românesc, imaginația zburdă fără limite, iar multe companii au denumiri care au legătură, printre altele, de la zodiile antreprenorilor (BERBEC SRL, TAURUS, SAGITARIUS CAPRICORNE), la orașe (PARIS – 75 de firme, VEGAS (40), MIAMI, chiar și BABILON)”, conform analizei.

Nume de firme amuzante. Convenabil, Favorit, Strict necesar sau Sincer

În plus, și atributele asociate afacerilor sunt la mare căutare în România.

Așadar, în țara noastră există peste 900 de firme care includ „Universal”, iar alte câteva mii au în denumire CONVENABIL, SPLENDID, FAVORIT, TALISMAN, ELIXIR, FORTUNA, PRO ACTIV, TRANSCEND, STRICT NECESAR, SOLEMN, SIMBOLIC, SINCER, UTIL sau UNIC.

Nume de firme amuzante.  VIP, WOW și ZEN

La acestea se adaugă peste 400 de firme care poartă denumirea VIP, 36 care includ „WOW” și alte câteva denumite „ZEN” SAU „STRES”.

„Oare cum o fi să faci afaceri cu o firmă denumită Faliment? Probabil include un plus de adrenalină. Cert este că există o mulțime de denumiri cel puțin surprinzătoare, de la culori (ALBASTRU ROȘU SRL, BLUE, RED DOT) la animale (CORMORAN, VARAN, VIPERA, UNICORN, VRĂBIUȚA, WOLF), flori precum Magnolia, Crinul şi Crizantema sau inspirate din show-bizz – VANDAME SRL, MADONNA SRL, ELVIS SRL, METALLICA SRL, CIC-CEAK CONSTRUCT SRL etc. Calitatea serviciilor în business este, bineînțeles, esențială, și cum poate fi mai bine scoasă în evidență decât din denumiri precum DIAMANT BETON sau BRILIANT. Trebuie menționată, bineînțeles, și SO BIG SRL”, arată analiza KeysFin.

Nume de firme amuzante.  Viitor, Profit și Succes

Totodată, în România, avem și firme care sunt numite VIITOR, PROFIT, SUCCES, PROFITABIL sau chiar BIGBANG sau PULSAR.

“Toate aceste denumiri țin de dorința antreprenorilor de a-și impresiona clienții. E un mod de reclamă, care să creeze ideea că în spate se află un capital solid și nu o firmă de apartament, cum sunt peste 90% dintre companii. Tot la acest capitol sunt incluse și denumirile precum owner, CEO, manager, business developer, CFO, project manager, asistent manager etc.”, spun analiştii de la KeysFin.

Citește și Câți români ar vrea să dețină o mașină electrică?