Slide

Stiri: IT&C

NVIDIA lansează cel mai rapid procesor mobil

06.01.2015

NVIDIA a lansat procesorul mobil Tegra® X1, dispozitiv proiectat pentru a oferi o putere de procesare de peste un teraflop. Noul procesor oferă performanța necesară noilor aplicații, o viziune computerizată și mecanisme de învățare în profunzime pentru sistemele dotate cu inteligență artificială.

Procesorul Tegra X1 a fost proiectat folosind arhitectura pentru GPU NVIDIA Maxwell™, disponibilă în plăcile video GeForce® GTX 980. GPU-ul procesorului Tegra X1 este dotat cu 256 de nuclee și are capabilitatea de a dubla performanța oferită de predecesorul său, Tegra K1, care a fost proiectat folosind arhitectura Kepler™ și care a fost lansat în cadrul evenimentului Consumer Electronics Show (CES) din 2014.

Procesoarele Tegra sunt proiectate pentru sisteme integrate, dispozitive mobile, mașini autonome și aplicații destinate industriei auto.

Procesorul va fi disponibil în produse care vor apărea în prima parte a anului 2015. Astfel, acesta va fi disponibil în noile computere pentru mașini, NVIDIA DRIVE™.

„Credem în dezvoltarea unei noi generații de mașini autonome, roboți și drone care pot vedea și învăța folosind un nivel de inteligență fără precedent. Aceste sisteme vor permite un plus de siguranță pentru șoferi, orașe mai bine protejate și un plus de comoditate pentru fiecare dintre noi. Pentru a putea obține această viziune este nevoie de o serie de dezvoltări tehnologice în domenii precum procesare vizuală și procesare paralelă. Datorită puterii de procesare de un teraflop, Tegra X1 reprezintă un pas important al acestei revoluții”, a afirmat Jen-Hsun Huang, CEO și cofondator NVIDIA.