Stiri: Economie

O delegație română merge săptămâna viitoare într-o vizită de lucru în China

20.03.2014

Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, va conduce delegaţia română care va efectua, în perioada 20-26 martie, o vizită de lucru în China, vizita delegației debutând cu o întâlnire, la Hong-Kong, cu C.Y.Leung, șeful Executivului Regiunii Administrative Speciale (RAS) Hong-Kong.

În plus, vineri, 21 martie, la Shenzhen, sunt programate întrevederi cu reprezentanții unor companii din domeniul comunicațiilor și energiei, precum ZTE Corporation, Huawei și CGN (China General Nuclear Power Group).

În a doua parte a vizitei, viceprim-ministrul Liviu Dragnea va avea o întâlnire bilaterală cu Zhang Gaoli, viceprim-ministrul Republicii Populare Chineze.

”Vizita de lucru are ca principal obiectiv evaluarea stadiului de implementare a propunerilor de cooperare aferente înțelegerilor între România și China, semnate în luna noiembrie 2013. Principalele domenii pentru care au fost programate întrevederi sunt cele mai avansate din acest punct de vedere, respectiv sectorul energetic, transporturile și agricultura”, au afirmat reprezentanții ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

În luna noiembrie a anului trecut, Guvernul României a primit vizita unei delegații conduse de Li Keqiang, premierul Republicii Populare Chineze, vizita având loc în contextul organizării, la București, a două evenimente cu rol important în cooperarea dintre România și Republica Populară Chineză, dar și în cooperarea la nivel regional, cu țările Uniunii Europene, respectiv Reuniunea Şefilor de Guvern din China și ţările din Europa Centrală şi de Est şi Forumul economic şi comercial China-ţările ECE.

La acea dată, Romania și China au semnat 13 acte de colaborare în diferite domenii, de la energie nucleară pâna la exportul de produse agricole spre China.