Stiri: Companii

O firmă din Japonia a preluat IMEP S.A.

27.04.2016

Firma de avocatură Noerr a asistat Nidec Corporation în tranzacția de cumpărare a 94,8% din acțiunile ANA IMEP S.A. (”IMEP”), o societate detinută de George Copos, care are ca domeniu principal de activitate dezvoltarea, fabricarea și vânzarea de motoare de mașini de spălat și mașini de uscare.

Noerr a reprezentat cu succes producătorul nr. 1 de motoare mici de precizie, Nidec în tranzacția de semnare a unui acord de cumpare și transfer de acțiuni cu acționarul majoritar al IMEP. Prin această tranzacție, compania japoneză se asteaptă să îmbunătățească competitivitatea activitătii sale în sectorul motoarelor electrice pentru electrocasnice pe piața europeană și să preia portofoliului de clienți ai companiei IMEP.

Echipa de avocați Noerr a fost coordonată de Mihai Măcelaru (Associated Partner & Head M&A Practice), secondat de Cristina Stamboli (Senior Associate), în timp ce Roxana Dudău (Associated Partner & Head Real Estate & Construction) și Luiza Bedros (Senior Associate) au avut alte roluri cheie în procesul de achiziție. Noerr a acordat asistență juridică clientului în toate etapele tranzacției, inclusiv realizarea raportului de due diligence pentru ANA Imep și Ana Mep.

”Nidec avansează în mod activ, prin dezvoltarea de noi platforme de creștere, cu un accent deosebit pe divizia de motoare comerciale, industriale, automotive și pentru electro-casnice. Cu o astfel de strategie, Nidec recunoaște importanța construirii unei structuri profitabile și eficiente din punct de vedere al costurilor prin optimizarea producției la nivel global. În plus, compania intenționează să construiască o fabrică mare de producție într-una dintre piețele emergente din cadrul UE pentru divizia de motoare comerciale, in-dustriale și pentru electrocasnice („ACIM”). Odată cu extinderea ACIM la nivel global, este esențial să extindem și capacitatea de producție în Europa, mai ales într-o tară rentabilă din punctul de vedere al costurilor, cum este România „, au declarat reprezentanții Nidec.