Stiri: Logistica

O firmă din Malta a cumpărat fostul magazin PIC Oradea

16.01.2014

Fostul hipermarket PIC din Oradea a fost vândut către investitori maltezi care îl vor transforma într-un parc logistic, potrivit unui comunicat de presă transmis de PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services, lichidatorul retailerului.

Hipermaketul a fost preluat de către Western Logistics SRL, firmă afiliată grupului Alf Mizzi & sons Ltd, unul dintre cele mai prestigioase din Malta, ce acoperă o gamă largă de segmente de afaceri, incluzând dezvoltări imobiliare, distribuţie, retail, publicitate, turism, producţie si mass media.

„Tranzacţia s-a realizat in contextul unei pieţe imobiliare cu o lichiditate scăzută, îndeosebi pentru activele a căror valoare se ridică la câteva milioane de euro. Cumpărătorul a fost găsit prin intermediul reţelei globale a PwC”, a declarat Cristian Răvăşilă, Senior Manager, Liderul Echipei de Servicii de Restructurare a Afacerii în cadrul PwC România.

Astfel, în scurt timp, PIC Oradea va fi reconvertit într-un spaţiu logistic, noul proprietar demarând deja demersurile de compartimentare şi închiriere, în întregime sau parţial, pentru companii interesate de producţie industrială, stocare şi distribuţie, logistică, dar şi pentru spaţii de birouri.

„Suntem încântaţi de realizarea acestei tranzacţii. Considerăm că piaţa din România oferă perspective atrăgătoare de dezvoltare pentru parcurile industriale, îndeosebi pentru parcurile logistice din vestul ţării care au acces rapid la piaţa Europei Centrale” a afirmat Jonathan Diamantino, Managing Director al Western Logistics SRL.

Retailerul Pic SA a intrat în procedura de faliment în 2012. Compania mai deţine alte patru hipermarketuri, la Piteşti, Brăila, Călăraşi şi Craiova, aflate în diverse stadii procedurale de valorificare.