Stiri: Economie

O misiune FMI vine în România în perioada 2-15 martie

29.02.2016

O misiune a Fondului Monetar Internațional (FMI), condusă de noul șef al instituției pentru România, Reza Baqir, va efectua o vizită în România în perioada 2 – 15 martie, pentru evaluarea anuală a economiei, în cadrul consultărilor pe Articolul IV, se arată într-un comunicat de presă al reprezentantului regional al FMI pentru România și Bulgaria, Guillermo Tolosa.

Membrii misiunii FMI vor avea întâlniri cu reprezentanți ai autorităților, ai partidelor politice, cu sindicate, asociații de business, cu reprezentanți ai mediului academic și ai sistemului bancar.

Consultările periodice prevăzute de Articolul IV din Statutul Fondului constituie un exercițiu de supraveghere care este obligatoriu pentru toate statele membre.

Scopul consultărilor în baza Articolului IV este reprezentat de examinarea situației financiare și economice la nivel național și formularea unor recomandări generale referitoare la politicile monetare, politicile financiare și economice pentru asigurarea stabilității și a unei evoluții pozitive la nivelul economiei.