Stiri: Companii

Drepturile de preferinta AGR01

O nouă companie se listează la Bursa de Valori Bucureşti

02.11.2017

Acțiunile Transilvania Broker de Asigurare, unul din principalii jucători din piaţa locală de brokeraj în asigurări, au intrat la tranzacționare pe piața reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) în data de 2 noiembrie, având simbolul bursier TBK.

„Patru companii antreprenoriale românești din domenii diferite s-au listat la BVB în mai puțin de un an și fiecare companie activează într-un domeniu care este reprezentat în premieră pe bursa românească. Bursa oferă tot mai multă diversitate și atractivitate investitorilor și va continua să atragă companii reprezentative pentru economia românească,” a declarat Lucian Anghel, Președintele Consiliului de Administrație al BVB.

Acțiunile TBK au început tranzacționarea în urma încheierii cu succes a unei oferte publice inițiale secundare de vânzare a acțiunilor existente care a fost subscrisă în proporție de peste 270% într-o zi și jumătate. Au fost vândute 625.000 de acțiuni reprezentând 25% din capitalul social. Prețul din ofertă a fost de 15,5 lei / acțiune, iar în urma aplicării discountului de 7% prețul stabilit a fost de 14,4150 lei / acțiune, iar valoarea ofertei a depășit astfel 9 milioane de lei.

La acest preț, capitalizarea companiei depășește 36 de milioane de lei. Transilvania Broker devine primul broker de asigurare din România care se listează pe Bursa de Valori Bucureşti.

„Viitorul arată bine și vom încerca să profităm de acest capital de încredere oferit. Avem o agendă extrem de încărcată începând de mâine pentru că avem planuri îndrăznețe: țintim o cota de piață de minim 10% în următorii doi ani, continuăm dezvoltarea de produse și servicii conexe asigurărilor cu partenerii din piață, continuăm dezvoltarea departamentelor de corporate, sănătate/viață, daune, prin atragerea de oameni cu un nivel înalt de expertiză, și vom atrage noi colaboratori care vor genera volume în creștere. Toate acestea, pe lângă multe alte proiecte, vor duce la o dublare a veniturilor și a marjelor de profit în următorii 3-5 ani,” a spus Dan Niculae, Director General Transilvania Broker, în cadrul proiectului 7/24 Capital realizat de Bursa de Valori București.

Transilvania Broker deţine o reţea de peste 1.500 de colaboratori în toată ţara şi un portofoliu de peste 900.000 clienţi unici, persoane fizice şi juridice, potrivit datelor valabile la finalul anului trecut. În anul 2016, societatea a intermediat prime de peste 360 de milioane de lei, a raportat un venit de peste 62 de milioane de lei şi un profit de peste 3,6 milioane lei.