Stiri: Economie

O nouă ediţie a IMM ReStart are loc pe 14 octombrie, la Iași

03.10.2014

Doingbusiness.ro va organiza pe data de 14 octombrie, la Iași, o nouă ediţie a seriei de evenimente IMM ReStart. Evenimentul va oferi antreprenorilor și managerilor locali din Iaşi și din județele învecinate ocazia de a interacționa cu experți și specialiști de top, participanţii putând afla cele mai noi informații din zona fiscală, financiară și legislativă.

De asemenea, aceştia pot identifica noi oportunități de finanțare și resurse pentru dezvoltarea afacerii şi pot beneficia de consultanță și soluții concrete pentru un business de succes.

„Iaşiul se află în topul primelor zece județe în privința înmatriculărilor de noi companii mici și mijlocii în primele șapte luni ale anului 2014, cu peste 2300 de noi IMM-uri, dar are, la fel că majoritatea celorlalte regiuni, o dinamică negativă comparativ cu aceeași perioadă din 2013. Este evident că și aici, ca și în alte zone ale țării, antreprenoriatul este o forță, dar are totodată reale dificultăți în a rezista și a se dezvolta în contextul economic încă dificil. Ne-am dorit să punem pe „harta IMM ReStart” și Iași pentru că, suntem convinși, expertiza pe care o aducem în fața antreprenorilor locali poate reprezenta un suport în a-și dezvolta afacerile și în a diminua riscurile cu care se confruntă”, a declarat Dumitru Ion, General Manager Doingbusiness.ro.

Experți și reprezentanți din top managementul unora dintre cele mai mari companii vor aduce în față auditoriului subiecte care vizează arii cheie din activitatea întreprinderilor mici și mijlocii.

Printre vorbitori se numără Cristina Clujescu, Tax Manager, EY România care va prezenta beneficiile fiscale pe care investitorii le primesc începând cu acest an, Ileana Botez, Director Comunicare și Marketing, Bursa de Valori București, care va aborda subiectul finanțării IMM-urilor prin bursă, Alfred Zimmermann, Director Sucursal Botoșani, Allianz-Țiriac Asigurări, care va vorbi despre asigurarea afacerii și managementul riscului, Roxana Mircea, Managing Partner, REI Finance Advisors , care va aduce în discuţie fondurile nerambursabile pentru companii (noua HG 332/2014), iar Melania Mirea, Director Executiv, BCR Pensii va aborda tema retenției angajaților cheie în companie.

De asemenea, specialiștii vor oferi o gamă complexă de resurse pentru dezvoltarea afacerii.

În plus, în premieră pe piața românească, în cadrul evenimentul, participanții vor beneficia de întâlniri private, gratuite, cu consultanți din cadrul EY România, BCR Pensii, BSA | The Software Alliance și Bursa de Valori București.

După ediţia din Iaşi, evenimentele IMM ReStart vor continua anul acesta în Sibiu (21 octombrie) și Ploiești (27 noiembrie).