Stiri: Finante

O nouă ofertă de creditare pentru microîntreprinderi şi PFA

31.01.2014

Microîntreprinderile și PFA-urile, cu cifra de afaceri de maximum 500.000 de euro, au o nouă ofertă de creditare lansată de Banca Românească. Împrumuturile au un singur comision și o marjă de dobândă fixă, costule de împrumut fiind transparente ș simple.

„Micile afaceri au o importanţă majoră în economie şi reprezintă unul dintre principalii poli de creştere pe care trebuie să-i încurajăm. Prin relansarea produselor de creditare pentru microîntreprinderi şi PFA am urmărit trei direcţii – simplitate, transparenţă şi eficienţă pentru ca firmele să-şi îndeplinească obiectivele pe care şi le-au propus pe termen scurt, mediu şi lung”, a declarat Bogdan Caraghiaur, managerul Departamentului de Întreprinderi Mici din cadrul Băncii Româneşti.

Pentru finanţarea zilnică a activităţii sunt disponibile două produse de creditare. Este vorba desprea linia de credit pentru capital de lucru şi creditul cu rambursări lunare pentru capital de lucru.

Primul produs se acordă pe 12 luni, iar dobânda este formată din ROBOR la șase luni plus o marjă fixă de 7%. Structura de garanţii este mixtă: ipoteci imobiliare, garanţii de stat de la Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) sau depozit colateral.

Al doilea produs lansat de Banca Românească, creditul cu rambursări lunare destinat capitalului de lucru, are o dobândă şi o structură a garanţiilor similară, în timp ce perioada de acordare este de 1 an în cazul facilităţii negarantate sau de 2 ani pentru cele garantate.

A treia facilitate de creditare este pentru investiții. Astfel, firmele pot accesa un împrumut de investiţii imobiliare. Perioada maximă de acordare este 120 de luni în cazul companiilor și 240 de luni pentru PFA.

De asemenea, banca pune la dispoziția firmelor mici și un credit de investiţii pentru vehicule şi echipamente. Perioada de acordare pentru acest produs este de maximimum 5 ani.