Stiri: Companii

O nouă unitate Starbucks în București

26.10.2017

Starbucks, cel mai mare lanț de cafenele de pe piața locală, va deschide o nouă unitate pe strada Lipscani din București într-un spațiu deținut de antreprenorul Cătălin Mahu, fondatorul lanțului de restaurante La Mama. Starbucks a închiriat un spațiu cu o suprafață de peste 300 de metri pătrați distribuiți pe două niveluri plus terasă, tranzacție intermediată de firma de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

„Ținând cont de dimensiunea și poziționarea în cea mai tranzitată zonă pietonală a Capitalei, credem că unitatea de pe strada Lipscani va deveni una dintre cele mai performante cafenele din rețeaua Starbucks și un nou punct de reper la intrarea în centrul vechi. Această tranzacție întărește și completează mixul de chiriași al zonei și, totodată, contribuie la procesul de schimbare a imaginii generale a centrului vechi, prin resuscitarea unei proprietăți aflate de mai mulți ani în conservare”, a declarat Bogdan Gubandru, Business Development Manager, Cushman & Wakefield Echinox.

Noua unitate Starbucks, situată pe strada Lipscani, vizavi de restaurantul La Mama, va fi deschis în următoarele luni. Poziționarea cafenelei oferă o expunere deosebită dinspre bulevardul I.C. Brătianu, fiind la mijlocul distanței dintre Piața Universității și Piața Unirii, zonă ce poate deveni un pol de interes pentru clienții centrului vechi.

„Cred că deschiderea unei cafenele Starbucks lângă un restaurant La Mama arată că apropierea a două branduri puternice nu pot decât să ajute la dezvoltarea unei zone istorice a Capitalei. Să nu uităm că suntem în fața Hanului Gabroveni și sunt sigur că mâncarea, cafeaua și cultura se vor întrepătrunde armonios”, susține Catalin Mahu, acționar La Mama.

În prezent, Starbucks deține 17 unități în București, în timp ce rețeaua națională cuprinde 34 cafenele, fiind într-un amplu proces de expansiune.