Stiri: Logistica

Drumul Județean 711A

O parte din autostrada Orăștie – Sibiu va fi demolată şi reconstruită

15.10.2015

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) impune constructorului autostrăzii Orăștie – Sibiu, Salini Impregilo, să refacă porțiunea de 200 – 300 de metri din autostradă unde au apărut fisurile, prin demolare și reconstrucție, în conformitate cu proiectul tehnic aprobat.

„Decizia demolării a fost luată pentru a identifica exact cauza apariției fisurii, mai ales având în vedere că antreprenorul a avut și calitatea de proiectant în cadrul contractului de lucrări. Lucrarea este încă în garanție și, astfel, valoarea de remediere a defectelor va fi suportată în totalitate de către antreprenor. În ultima vreme, acest proiect atât de discutat a generat apariția în spațiul public a numeroase idei, observații, comentarii și chiar acuze, toate îndreptățite în mare parte, pentru că este vorba despre un proiect important, este vorba despre siguranța cetățeanului. Este un proiect început încă din 2011 – 2012”, a declarat directorul general al CNADNR, Narcis Neaga.

Acesta a mai spus că asumarea realizării proiectului este a antreprenorului şi că CNADNR, în calitate de beneficiar, a urmărit și a sesizat de câte ori a fost nevoie apariția unor eventuale erori.

În ceea ce privește apariția unor fisuri la poziția km 60+660 Calea 1 de pe Autostrada Orăștie — Sibiu, Lot 3, km 43+855 — km 65+965, CNADNR menționează, într-un comunicat de presă, că investigațiile au arătat că fisurile sunt de natură superficială și nu afectează stabilitatea corpului autostrăzii și siguranța traficului rutier.

„Chiar și în acest moment, noi, CNADNR, am ajuns până în punctul de a cere chiar demolarea unei porțiuni pentru a fi siguri ca proiectul se va finaliza în condiții de maximă siguranță. Sunt conștient de presiunea care există. Dar rezolvarea situației actuale nu se poate face decât printr-o decizie drastică, potrivit standardelor de calitate și siguranță. Chiar dacă în timp au fost acumulate mai multe tensiuni, chiar dacă am vrea ca peste noapte să rezolvăm această problemă, CNADNR, în toate acțiunile pe care le desfășoară în acest proiect, trebuie să respecte atât prevederile contractuale, cât și legislația în vigoare”, a explicat  Narcis Neaga.

CNADNR mai reamintește că în noiembrie 2014 a anunțat deschiderea traficului rutier pe autostrada Orăștie — Sibiu, în condiții de siguranță a circulației.