Stiri: Stiri

O parte din companiile de pe piața polițelor RCA ar putea să dispară

21.06.2013

Plângerile venite din partea clienților ar putea închide anumite companii care lucrează în domeniul asigurărilor.

Din ce în ce mai mulți consumatori se plâng că societățile de asigurări care oferă cele mai mici prețuri de pe piață nu respectă contractele semnate cu aceștia în momentul achiziționării polițelor, mai precis nu achiztă valoarea daunelor atunci când este cazul.

Pentru a rezolva aceasta problemă și pentru a asigura o competiție corectă, cei de la Autoritatea de Supraveghere a Asigurărilor iau în calcul eliminarea de pe piață a companiilor care se dovedesc a fi neserioase cu privire la plata daunelor. Este vorba despre o acțiune care ar începe de la reclamațiile depuse de clienți la autoritățile în măsură să le soluționeze, iar dacă o firmă este reclamată de mai mulți clienți pe o anumită perioadă de timp, aceasta ar putea să plătească neseriozitatea prin oprirea activității.

Trebuie analizate însă şi consecinţele unei astfel de decizii, cum s-ar reflecta la nivelul Fondului de garantare a asiguraţilor. Dar, deocamdată cred că trebuie să ajungem la piaţă, la societăţi şi să înlăturăm aceste practici, care înseamnă pentru asiguraţi sau potenţialii asiguraţi că la RCA mă asigur la cel mai ieftin asigurător şi nu mă interesează consecinţele. Cât timp există asigurători ieftini de la care nu ne aşteptăm la plata daunelor dar nici nu ne interesează pentru că alţii vor fi beneficiarii acestor despăgubiri, acest fenomen nu va dispărea a declarat Albin Biro, membru neexecutiv în conducerea Autorității de Supraveghere a Asigurărilor, potrivit Ziarului Financiar.

În primele 9 luni ale anului 2012, Autoritatea de Supraveghere a Asigurărilor a înregistrat peste 8.500 de reclamații legate de serviciile asiguratorilor de profil. Asta înseamnă o creștere de 66% față de aceeași perioadă a anului 2011.

Sursă: Ziarul Financiar