Stiri: Social

Rezultate finale Definitivat 2023

O profesoară din România, nominalizată la Global Teacher Prize 2016

21.12.2015

Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Adrian Curaj, a felicitat-o pe Manuela Prajea, profesor de matematică la Colegiul Național „Traian” din Drobeta Turnu-Severin, pentru performanța de a ajunge printre primii profesori nominalizați pentru premiul Global Teacher Prize 2016.

În cadrul unei întâlnirei, cei doi au discutat despre competiția internațională la care participă Manuela Prajea, dar și despre mecanismele care pot fi utilizate pentru a aduce inovarea în procesul de educare. În acest sens, au fost atinse două subiecte importante: masteratul didactic, despre care ministrul Adrian Curaj a menționat că este o componentă importantă în ceea ce privește resursa umană din învățământul preuniversitar, și noul cadru curricular la care lucrează reprezentanți ai Ministerului Educației, ai Institutului de Științe ale Educației și specialiști cooptați în cadrul echipelor de lucru.

„Este esențial să aducem inovarea în procesul de predare-învățare, în modul în care profesorii noștri livrează conținuturile, dar și în ceea ce privește conținuturile educaționale puse la dispoziția profesorilor și a elevilor”, a declarat Adrian Curaj.

Ministrul Educației i-a propus doamnei profesor Manuela Prajea să fie alături de Ministerul Educației și să își aducă expertiza în demersurile care vizează cadrul curricular.

În plus, ministrul Adrian Curaj și-a declarat sprijinul pentru Manuela Prajea în competiția Global Teacher Prize 2016, lansând public un apel pentru promovarea excelenței românești.