Stiri: Stiri

Obiectele sanitare primesc buget alocat substantial din partea consumatorilor romani

09.10.2013

Obiectele sanitare din toaletele romanilor ocupa un loc important in bugetul de achizitie alocat. Astfel, conform unuia dintre cei mai mari retailer locali de bricolaj si gradinarit, romanii cheltuiesc circa 100 de lei pentru inlocuirea lavoarului si a vasului de toaleta.

“În general, clienţii români pun accent pe design, preţ şi culoare când vine vorba de alegerea obiectelor sanitare din baie. Pentru a-şi înlocui lavoarul şi vasul de toaletă aceştia plătesc, în medie, aproximativ 100 de lei, costul crescând odată cu gradul de exclusivitate al produsului şi cu inovaţiile aduse”, a declarant, prin intermediul unui comunicat de presa, Mugurel-Horia Rusu, Directorul General al Hornbach România.

Potrivit reprezentantului companiei, produsele albe se află în topul preferinţelor românilor când vine vorba de înlocuirea obiectelor sanitare, cele colorate fiind achiziţionate preponderent în zona rurală. În ceea ce priveşte lavoarele, cele încorporate în blatul mobilierului pentru baie sunt tot mai des achiziţionate. De asemenea, 35% dintre români optează pentru vasele de toaletă cu rezervor ceramic, în detrimentul celor cu rezervor de plastic, deşi cele din urmă au un preţ mai accesibil.