Stiri: Companii

Obiective profesionale 2020

Obiective profesionale 2020. Ce își propun românii pentru anul care tocmai a început?

08.01.2020

Obiective profesionale 2020. Un nou loc de muncă, o mărire salarială și un job mai aproape de casă, acestea sunt principalele obiective profesionale ale românilor, în 2020. Întrebați care sunt primele trei cele importante obiective profesionale pentru 2020, 44,3% dintre cei care au participat la cel mai recent studiu derulat de eJobs România au pus pe primul loc schimbarea jobului. De asemenea, 30% speră la o mărire salarială, 24% vor un job mai aproape de casă, în timp ce 22% trec pe lista scurtă a dorințelor pentru acest an dezvoltarea profesională. Următoarele cele mai menționate obiective sunt:

  • schimbarea domeniului de activitate
  • emigrarea
  • lansarea în antreprenoriat

Obiective profesionale 2020. Schimbările avute în plan

În plus, și cei care plănuiesc să rămână și în 2020 la același loc de muncă sunt deciși să facă o serie de schimbări față de anul trecut. Cei mai mulți spun că vor să reducă sau chiar să elimine orele lucrate peste program. La fel de mulți își doresc să fie implicați în proiecte mai mari. Totodată, aproape 34% au în vedere o promovare.

2 din 10 românii vor să-și îmbunătățească relația cu colegii de echipă. De asemenea, 19% vizează o relație mai bună cu managerul direct.

Obiective profesionale 2020. Eficiența

Studiul mai arată că 17% plănuiesc să se mute în alt departament din aceeași companie. De asemenea, aproximativ 15% vor să-și crească eficiența. În acest scop, intenționează să:

  • participe la mai puține ședințe
  • fie mai transparenți
  • ceară sau să ofere mai mult feedback

”De la an la an, observăm că angajații știu din ce în ce mai bine ce vor, dar și care sunt metodele prin care pot să ajungă mai repede la obiectivele lor. Iar asta se întâmplă nu doar în cazul specialiștilor și al angajaților cu experiență mai mare, ci chiar și în cazul celor aflați la început de drum profesional, adică al tinerilor”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Obiective profesionale 2020. 70% din români sunt optimiști în ceea ce privește cariera

Optimiști, 7 din 10 respondenți cred că acest an va fi mai bun decât precedentul, din punct de vedere profesional.

”Când spun asta, românii de gândesc, evident, și la ce se va întâmpla cu salariile lor. Astfel, 62% dintre participanții la studiu cred că în 2020 vor primi o majorare salarială. Un sfert dintre aceștia estimează că în noul an vor câștiga cu 10%-20% mai mult decât în 2019, 14% se așteaptă la majorări ajustate cu inflația, cuprinse între 5% și 10%, iar 18% speră la un salariu net mai mare cu 20%-25% în 2020. Doar 1 din 10 respondenți cred că salariile lor vor crește cu peste 50%, iar 7,6% sunt mulțumiți de salariile lor actuale și nu plănuiesc să ceară o mărire”, explică Bogdan Badea.

Obiective profesionale 2020. Nemulțumiri

Când vine vorba despre nemulțumirile pe care le-au acumulat în 2019, aproape un sfert dintre români spun că anul trecut a fost unul prost pentru că nu au obținut o mărire salarială. La fel de mulți sunt dezamăgiți de faptul că nu au reușit să se angajeze.

Cursuri de dezvoltare profesională

17% și-ar fi dorit să aloce mai mult timp cursurilor de dezvoltare profesională. Ei și-ar dori să fie susținuți în această direcție de compania pentru care lucrează. De asemenea, 13% sunt nemulțumiți de faptul că nu au fost promovați. Tot atâția și-ar fi dorit să-și deschidă propriul business, dar nu au reușit.

Citește și Economia mondială 2020. Ritmul de creștere va fi modest