Obligatiuni BT Leasing

Obligațiunile BT Leasing, listate la BVB

23.12.2019

Obligațiunile BT Leasing (BTL) au debutat astăzi la tranzacționare pe piața reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti. BT Leasing devine, așadar, a doua companie a Grupului Financiar Banca Transilvania care apelează la mecanismele de finanțare ale Bursei de Valori Bucureşti.

Obligațiuni BT Leasing. Strategia BT

Prin listarea obligațiunilor la Bursa de Valori Bucureşti, BTL se aliniază strategiei Grupului BT de a fi principalul susținător al mediului de afaceri şi al pieței de capital din România.

Debutul la BVB a fost marcat oficial azi, la sediul Bursei, iar Grupul BT a fost reprezentat de:

  • Ömer Tetik, Director General, BT
  • Ionuț Morar, Director General, BT Leasing
  • Daniela Secară, Director General, BT Capital Partners

Prima emisiunea de obligațiuni BT Leasing

Prima emisiune de obligațiuni a BT Leasing a fost încheiată tot în această lună. Este vorba de un plasament privat şi s-a adresat investitorilor instituționali. Suma totală atrasă este de 40 de milioane de euro.

Obligațiunile au fost emise în euro, în două tranşe cu maturități diferite:

  • maturitate de 6 ani, cu un cupon variabil de Euribor6M+2%,
  • maturitate de 5 ani, cuponul variabil este Euribor6M+1,75%, cu plata semestrială.

Emisiunea a marcat o premieră pe piața de capital din România. Aceasta este prima emisiune în euro, cu dobândă variabilă şi două tranşe cu maturități diferite.

Intermediarul este BT Capital Partners, divizia de investment banking & capital markets a Grupului Financiar Banca Transilvania și membru exclusiv în România al Oaklins.

Obligațiuni BT Leasing. Declarații:

Ionuț Morar, Director General, BT Leasing: “Pentru BT Leasing, această emisiune de obligațiuni înseamnă mai ales finanțarea de contracte noi de leasing. Dorim să susținem companiile româneşti, în special IMM-urile, să fie tot mai competitive în domeniul lor de activitate”.

Daniela Secară, Director General, BT Capital Partners: ”Ne bucurăm că am reuşit să fim alături de colegii noştri de la BT Leasing pentru realizarea acestei emisiuni şi deschiderea unei noi etape în povestea BT Leasing, prin accesarea unei metode alternative de finanțare, respectiv prin intermediul pieței de capital”.

Adrian Tanase, Director General, Bursa de Valori Bucureşti: ”Banca Transilvania este povestea de succes scrisă pe piața de capital din România și o prezentăm cu mândrie tuturor companiilor serioase și cu o strategie bine-definită de dezvoltare care doresc să facă pasul spre BVB. Faptul că, acum, BT Leasing a decis să acceseze piața de capital pentru atragerea de finanțare ne bucură și mai adaugă un capitol demn de relatat în povestea Grupului Financiar Banca Transilvania, care este un fanion al Bursei de Valori București și, totodată, unul dintre partenerii noștri în dezvoltarea pieței de capital”.

Citește și Program BCR Crăciun 2019 și Revelion 2020. Anunțul făcut de banca

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Obligațiunile BT Leasing, listate la BVB

  1. Pingback: Bugetul Sanatate 2020. Veste buna pentru angajati | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.