Stiri: Energie

Obligatiuni Enel Finance

Enel a lansat o nouă emisiune de obligaţiuni

12.07.2021

Obligaţiuni Enel Finance. Compania financiară înregistrată în Olanda controlată de Enel S.p.A. a lansat pentru investitorii instituţionali din pieţele americane şi internaţionale o emisiune de obligaţiuni multi-tranşă asociată obiectivelor de sustenabilitate, în valoare totală de 4 miliarde de dolari, echivalentul a 3,4 miliarde de euro.

Obligaţiuni Enel Finance. Reducerea emisiilor

Emisiunea este legată de realizarea obiectivului de sustenabilitate al Enel ce vizează reducerea emisiilor directe de gaze cu efect de seră (Scopul 1), contribuind la Obiectivul de Dezvoltare Durabilă 13 al Organizaţiei Naţiunilor Unite (Acţiune climatică), şi este în conformitate cu cadrul de finanţare durabilă al grupului (Cadrul).

Obligaţiuni Enel Finance. Ce spune directorul companiei?

„În următorii ani vom asista la o accelerare puternică a investiţiilor aliniate la ODD, ceea ce va reprezenta o pârghie esenţială în crearea de valoare sustenabilă pe termen lung, pentru toată lumea. În conformitate cu modelul nostru de business, care plasează sustenabilitatea în centrul alegerilor noastre, continuăm să accelerăm îndeplinirea obiectivelor de finanţare durabilă, cu o nouă tranzacţie record, cu care atingem noi niveluri pe pieţele de capital şi care va finanţa răscumpărarea a patru obligaţiuni convenţionale cu valoare nominală de 6 miliarde de dolari. Suntem ferm convinşi că finanţarea durabilă va stimula consolidarea pieţelor de capital sustenabile în următorii ani, plasând obiectivele legate de ODD şi valoarea financiară în centrul structurii sale, înlocuind treptat instrumentele convenţionale de finanţare”, a declarat directorul financiar al Enel, Alberto De Paoli.

Operaţiunea a fost precedată de plasarea, în luna iunie, a unor obligaţiuni asociate obiectivelor de sustenabilitate, în trei tranşe, de 3,25 miliarde de euro, şi reprezintă cea mai mare tranzacţie asociată obiectivelor de sustenabilitate de pe pieţele de capital pentru instrumente cu venit fix, precum şi cea mai mare tranzacţie de finanţare sustenabilă a anului de pe aceste pieţe realizată până în prezent de un emitent corporate.

Emisiunea a fost suprasubscrisă

Obligaţiunile sunt garantate de Enel. Emisiunea a fost suprasubscrisă de trei ori, înregistrând oferte de 12 miliarde de dolari şi o participare importantă din partea investitorilor responsabili social (SRI), permiţând Grupului Enel să-şi diversifice baza de investitori.

Citeşte şi Cine este noul director general al Enel Energie şi Enel Energie Muntenia?