Stiri: Companii

Laptaria cu Caimac

Obligaţiuni Lăptăria cu Caimac: Ce fonduri a atras compania prin plasamentul privat de obligaţiuni?

03.11.2020

Obligaţiuni Lăptăria cu Caimac. Agroserv Măriuţa, compania care deţine brandul Lăptăria cu Caimac, a încheiat plasamentul privat de obligaţiuni prin care a atras 3 milioane euro, cu scadenţă în 2025 şi la o dobândă de 5,25%. Obligaţiunile vor fi listate pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare de la Bursa de Valori Bucureşti.

Lăptăria cu Caimac este primul business cu activitate în domeniul lactatelor care listează obligaţiuni pe piaţa AeRO a BVB.

Obligaţiuni Lăptăria cu Caimac. BT Capital Partners

Operaţiunea a fost intermediată de BT Capital Partners, divizia de investment banking şi pieţe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, în calitate de intermediar şi consultant autorizat.

În cadrul plasamentului privat, compania a oferit spre vânzare 20.000 de obligaţiuni negarantate şi neconvertibile în acţiuni, cu o valoare nominală de 100 de euro, oferta fiind adresată unui număr de până la 150 investitori.

Obligaţiuni Lăptăria cu Caimac. Plasamentul a fost suprasubscris

Plasamentul a fost suprasubscris. Oferta a fost, aşadar, suplimentată, atrăgând în total 3 milioane euro la o dobândă de 5,25%. Este cel mai mic cost de finanţare obţinut în 2020 la oferte de obligaţiuni similare.

Ce spune conducerea companiei?

“Odată cu această etapă în dezvoltarea business-ului nostru am putut vedea un interes ridicat din partea investitorilor. Încă de la deschiderea plasamentului privat, totul a mers foarte bine şi oferta a fost suprasubscrisă, iar asta nu poate decât să ne bucure. Acesta este un pas important pentru proiectele pe care vrem să le desfăşurăm în perioada următoare, iar reacţia primită din partea investitorilor ne face să ne gândim la posibilitatea de a creiona un drum către finanţări viitoare prin piaţa de capital”, a afirmat Adrian Cocan, manager de proiect al Lăptăriei cu Caimac.

Obligaţiuni Lăptăria cu Caimac. 94 de investitori

La plasament au subscris 94 de investitori, atât persoane fizice, cât şi investitori instituţionali.

„Ne bucurăm că am asistat cu succes Lăptăria cu Caimac în acest proces de atragere de capital, care asigură finanţarea planurilor ambiţioase de dezvoltare ale companiei. Ne bucurăm, de asemenea, că am putut facilita accesul investitorilor la oportunităţi unice de investiţii şi, în ciuda acestei perioade pline de provocări, continuăm să contribuim la dezvoltarea mediului de afacer”, declară Daniela Secară, director general BT Capital Partners.

Următorul pas este pregătirea documentelor necesare pentru admiterea obligaţiunilor la tranzacţionare pe Sistemul Multilateral al Bursei de Valori Bucureşti.

Citeşte şi Un nou record pe piaţa muncii în octombrie 2020! Câţi români caută un job?