Laptaria cu Caimac

Obligaţiuni Lăptăria cu Caimac: Ce fonduri a atras compania prin plasamentul privat de obligaţiuni?

03.11.2020

Obligaţiuni Lăptăria cu Caimac. Agroserv Măriuţa, compania care deţine brandul Lăptăria cu Caimac, a încheiat plasamentul privat de obligaţiuni prin care a atras 3 milioane euro, cu scadenţă în 2025 şi la o dobândă de 5,25%. Obligaţiunile vor fi listate pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare de la Bursa de Valori Bucureşti.

Lăptăria cu Caimac este primul business cu activitate în domeniul lactatelor care listează obligaţiuni pe piaţa AeRO a BVB.

Obligaţiuni Lăptăria cu Caimac. BT Capital Partners

Operaţiunea a fost intermediată de BT Capital Partners, divizia de investment banking şi pieţe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, în calitate de intermediar şi consultant autorizat.

În cadrul plasamentului privat, compania a oferit spre vânzare 20.000 de obligaţiuni negarantate şi neconvertibile în acţiuni, cu o valoare nominală de 100 de euro, oferta fiind adresată unui număr de până la 150 investitori.

Obligaţiuni Lăptăria cu Caimac. Plasamentul a fost suprasubscris

Plasamentul a fost suprasubscris. Oferta a fost, aşadar, suplimentată, atrăgând în total 3 milioane euro la o dobândă de 5,25%. Este cel mai mic cost de finanţare obţinut în 2020 la oferte de obligaţiuni similare.

Ce spune conducerea companiei?

“Odată cu această etapă în dezvoltarea business-ului nostru am putut vedea un interes ridicat din partea investitorilor. Încă de la deschiderea plasamentului privat, totul a mers foarte bine şi oferta a fost suprasubscrisă, iar asta nu poate decât să ne bucure. Acesta este un pas important pentru proiectele pe care vrem să le desfăşurăm în perioada următoare, iar reacţia primită din partea investitorilor ne face să ne gândim la posibilitatea de a creiona un drum către finanţări viitoare prin piaţa de capital”, a afirmat Adrian Cocan, manager de proiect al Lăptăriei cu Caimac.

Obligaţiuni Lăptăria cu Caimac. 94 de investitori

La plasament au subscris 94 de investitori, atât persoane fizice, cât şi investitori instituţionali.

„Ne bucurăm că am asistat cu succes Lăptăria cu Caimac în acest proces de atragere de capital, care asigură finanţarea planurilor ambiţioase de dezvoltare ale companiei. Ne bucurăm, de asemenea, că am putut facilita accesul investitorilor la oportunităţi unice de investiţii şi, în ciuda acestei perioade pline de provocări, continuăm să contribuim la dezvoltarea mediului de afacer”, declară Daniela Secară, director general BT Capital Partners.

Următorul pas este pregătirea documentelor necesare pentru admiterea obligaţiunilor la tranzacţionare pe Sistemul Multilateral al Bursei de Valori Bucureşti.

Citeşte şi Un nou record pe piaţa muncii în octombrie 2020! Câţi români caută un job?

 

 

Citiți și despre:

  • Idei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceriIdei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceri Idei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceri. În perioada Sărbătorilor de Iarnă nu trebuie să vă neglijaţi nici partenerii de business şi nici angajaţii. Trebuie să le transmiteţi şi acestora, aşa cum […]
  • Evenimentul România Durabilă – AgriBusiness are loc pe 7 noiembrieEvenimentul România Durabilă – AgriBusiness are loc pe 7 noiembrie Marţi 7 noiembrie, începând cu ora 8.30, are loc evenimentul România Durabilă - AgriBusiness "Contribuţia agriculturii la viitorul model economic românesc", în cadrul Academiei de Studii Economice - Aula […]
  • Lăptăria cu Caimac, emisiune de obligaţiuni de 3 milioane de euroLăptăria cu Caimac, emisiune de obligaţiuni de 3 milioane de euro Lăptăria cu Caimac. Agroserv Măriuţa SA, compania care deţine brandul Lăptăria cu Caimac, va realiza în noiembrie o emisiune de obligaţiuni în valoare de 3 milioane de euro. Listarea se va face la Bursa de […]
  • Rezultate financiare bune pentru Saxo BankRezultate financiare bune pentru Saxo Bank Saxo Bank a raportat un profit net de 53,8 milioane euro în 2017, în creștere cu 33% în comparație cu 2016. Depozitele colaterale ale clienților au continuat să crească la un maxim record de 18,2 miliarde […]
  • Încă o companie s-a listat pe piaţa AeROÎncă o companie s-a listat pe piaţa AeRO Acțiunile Romradiatoare SA (RRD), companie care proiectează și produce schimbătoare de căldură și sisteme de schimb termic, precum și o gamă largă de piese metalice și module asamblate, au început din 8 […]