Emisiune obligatiuni iHUNT

Obligațiunile QUALITANCE intră la tranzacționare

31.03.2020

Obligațiuni QUALITANCE. Compania a anunțat că listează, începând cu data de 31 martie, obligațiuni pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare al Bursei de Valori București (BVB). Acestea vor fi tranzacționate sub simbolul de tranzacționare Q22E.

QUALITANCE este o companie internațională de inovație, tehnologie și inteligență artificială, fondată în România.

Obligațiuni QUALITANCE. Plasament privat

Tranzacționarea vine după încheierea anticipată a plasamentului privat. Prin intermediul acestuia, compania a atras o finanțare de 1,5 milioane euro (suma țintă stabilită), ofertă depășită din prima zi, cu o suprasubscriere de 60%.

Strategia companiei

Interesul ridicat pe care investitorii, 58 persoane fizice și o persoană juridică, l-au manifestat pentru emisiunea din decembrie 2019 confirmă și susține strategia de creștere accelerată a companiei.

Obligațiuni QUALITANCE. Ce spune conducerea companiei

„Încheiem primul trimestru în forță, după o prioritizare maximă a investițiilor pe zona de dezvoltare a structurii actuale, în special a celei internaționale recent create, care ne-a adus deja primele rezultate în business, prin semnarea unor contracte importante cu companii Fortune 500 – precum News Corp, Ford și Johnson & Johnson – care la nivelul anului 2019 au însemnat 20% din cifra înregistrată.

Continuăm strategia de creștere a echipei și a competențelor, de dezvoltare a propriilor platforme de tehnologie, de consolidare a prezenței globale prin entități noi sau achiziții.

În 2020, ne concentrăm să extindem portofoliul cu noi clienți, mai cu seamă din sectorul financiar, oil & gas și energetic, și să punem în valoare modelul de business care ne definește cel mai bine – Business 5.0 – prin care construim și scalăm business-uri digitale, axându-ne atât pe dezvoltare accelerată de soluții digitale, cât și pe strategii de inovație, product design, marketing și user experience.

Totodată, în această perioadă dificilă la nivel uman, social și economic, ne propunem să susținem o serie de inițiative în sprijinul comunității și să le oferim stabilitate și rezolvări digitale rapide tuturor clienților și partenerilor noștri”, declară Radu Constantinescu, co-fondator și managing partner QUALITANCE.

Obligațiuni QUALITANCE. Valoare nominală

În cadrul plasamentului privat din decembrie 2019, compania a oferit spre vânzare obligațiuni cu o valoare nominală de 500 euro, acestea având o scadență de 3 ani și o dobândă fixă de 5% pe an, plătibilă semestrial, cu posibilitatea de rambursare anticipată.

Oferta, realizată exclusiv prin Tradeville, a reprezentat o inovație la nivelul plasamentelor private de obligațiuni corporative din țara noasră. Aceasta este prima ofertă desfășurată prin sistemul BVB în care s-a folosit un sistem de tip „licitație olandeză”, prin care s-a determinat nivelul optim al ratei dobânzii, pentru a balansa interesul investitorilor și emitentului.

Ce spune conducerea BVB?

„Runda de finanțare derulată de QUALITANCE prin emisiunea de obligațiuni ne bucură din mai multe motive. În primul rând, pentru că este o dovadă în plus că piața de capital este un mecanism fiabil de finanțare a companiilor cu perspective serioase de dezvoltare, în al doilea rând, pentru că este vorba despre un dezvoltator român de software și, nu în ultimul rând, pentru că este una dintre companiile finaliste alte programului Made in Romania, derulat de BVB pentru promovarea și susținerea dezvoltării companiilor antreprenoriale românești. Suntem convinși că exemplul QUALITANCE și al celorlalte companii de IT listate pe piața AeRO vor fi urmate și de alte companii din domeniul tehnologiei care sunt în căutarea finanțării pentru dezvoltare”, a declarat Radu Hanga, Președintele Consiliului de Administrație al BVB.

Obligațiuni QUALITANCE. Premiul ”Made in Romania”

QUALITANCE a primit din partea Bursei de Valori București premiul “Made in Romania” (ediția a doua). Astfel, a fost considerată a fi una dintre companiile care vor contribui la creșterea economiei naționale.

Afacerile QUALITANCE

În perioada 2016-2018, QUALITANCE a înregistrat creșteri anuale de peste 35%.

În plus, 2019 a fost un an de așezare a business-ului. Compania a raportat o cifră de afaceri de 11 milioane euro. De asemenea, QUALITANCE și-a reluat procesul de extindere internațională, prin deschiderea subsidiarelor din:

  • New York
  • Londra

La aceste inaugurări se adaugă și consolidarea biroului din Sydney.

Citește și Vești proaste! Cât de grea va fi criza economică determinată de pandemia de coronavirus?

 

 

Citiți și despre: