Stiri: Finante

Obligațiuni Bittnet Systems

Obligaţiunile Raiffeisen au intrat la tranzacţionare la BVB

14.05.2020

Obligaţiuni Raiffeisen. Obligaţiunile corporative negarantate subordonate în lei emise de către Raiffeisen Bank (RBRO29) au intrat astăzi, 14 mai 2020, la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Ce spune conducerea băncii?

„Obligaţiunile au primit aprobarea BNR pentru includerea în fondurile proprii ale băncii, întărind şi diversificând poziţia de capital a acesteia. Astfel, cu aceste fonduri, banca va sprijini clienţii săi în perioada dificilă pe care o traversăm şi va contribui la finanţarea sustenabilă a economiei româneşti”, a declarat James Stewart, vicepreşedinte Trezorerie şi Pieţe de Capital Raiffeisen Bank.

Obligaţiuni Raiffeisen. Premieră pentru bursa din România

În premieră pentru piaţa de capital din ţara noastră, Raiffeisen Bank a emis printr-un plasament privat în decembrie 2019 primele obligaţiuni subordonate în moneda locală. Acestea au o maturitate de 10 ani. Valoarea totală a obligaţiunilor este de 480 milioane lei şi un cupon de 3,5% peste ROBOR la 3 luni.

„Bursa de Valori București (BVB) informează că joi, 14 mai, obligațiunile Raiffeisen Bank (RBRO29 si ISINROJX86UZW1R4) în valoare de 480 milioane lei vor intra la tranzacționare pe Piața Reglementată administrată de BVB”, anunţă Bursa de Valori Bucureşti pe site-ul propriu.

Oferta și admiterea la tranzacționare a obligațiunilor au fost intermediate de Raiffeisen Centrobank AG.

Obligațiunile au fost cumpărate într-un plasament privat de investitori instituționali. Investitori unici au fost două instituţii financiare internaţionale. Este vorba de:

  • International Finance Corporation (IFC)
  • Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Raiffeisen Bank a primit aprobarea Autorităţii de Supraveghere Financiară pentru prospectul de listare a obligaţiunilor pe 6 mai 2020.

Citeşte şi Ce părere au românii despre schimbarea locului de muncă