Stiri: Energie

Obligatiuni Restart Energy One

Restart Energy One intră la tranzacţionare la BVB

20.04.2021

Obligaţiuni Restart Energy One. Bursa de Valori București (BVB) a anunţat că miercuri, 21 aprilie, intră la tranzacționare pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare (SMT) al BVB prima emisiune de obligațiuni Restart Energy One, furnizor de energie electrică și gaze naturale. Obligațiunile vor fi tranzacționate sub simbolul bursier REO26 și ISIN ROSWAJ8VBNH9. Obligațiunile REO26 sunt primele convertibile în acțiuni admise la tranzacționare pe SMT-ul BVB.

Obligaţiuni Restart Energy One. 16,36 milioane lei

Emisiunea de obligațiuni are o valoare totală de 16,36 milioane lei. Aceasta cuprinde 163.612 de obligațiuni, cu o valoare nominală de 100 lei /obligațiune, cu maturitate de 5 ani începând cu 9 februarie 2021 și o rată anuală a cuponului de 9% plătibilă semestrial. Obligațiunile sunt convertibile începând cu anul 2024 și pot fi răscumpărate anticipat începând cu anul al treilea al împrumutului obligatar.

Obligaţiuni Restart Energy One. Energie din surse regenerabile

Restart Energy One este al doilea cel mai mare furnizor independent de energie electrică pentru consumatorii casnici după numărul de locuri de consum. Compania a derulat în februarie anul acesta un plasament privat cu sprijinul Goldring, Consultantul Autorizat care a asistat și admiterea la tranzacționare a obligațiunilor pe SMT-ul BVB. Fondurile atrase prin emisiunea de obligațiuni vor fi folosite drept cofinanțare pentru integrarea de capacități de producere a energiei din surse regenerabile. Mai exact, este vorba de aproximativ 50 MWp. Emisiunea de obligațiuni se înscrie de asemenea într-un obiectiv strategic indirect, cel de furnizare 100% energie regenerabilă.

Citeşte şi One United Properties vrea să se listeze la BVB