Stiri: Companii

Rezultate Bursa de Valori București 2022.

Obligațiunile emise de Superbet, admise la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti

20.09.2017

Obligațiunile corporative emise de Superbet Betting & Gaming S.A. (simbol SBG20), unul dintre cei mai importanți operatori de jocuri de noroc din România, au fost admise la tranzacționare pe Sistemul Alternativ de Tranzacționare administrat de Bursa de Valori București (BVB).

„Superbet reușește prin acest al doilea plasament să atragă bani de la investitori români, bani care vor rămâne în România pentru că vor fi folosiți pentru dezvoltarea operațiunilor din România. Banii vor fi investiți atât în extinderea afacerii de retail – agenții noi de pariuri, cât și pentru impulsionarea business-ului online aflat încă la început. În mediul online, cea mai mare parte a banilor sunt direcționați către dezvoltarea de tehnologie avansată. Succesul celui de-al doilea plasament denotă stabilitatea și sănătatea financiară a companiei și a grupului din care face parte. Este ceea ce apreciază întotdeauna investitorii, pe lângă evoluția și potențialul de creștere al business-ului,” a declarat Vlad Ardeleanu, directorul general al operațiunilor multibrand Superbet.

Obligațiunile negarantate, în valoare totală de aproximativ 9,7 milioane lei sunt denominate în lei, au fost emise în ianuarie 2017 cu scadența în anul 2020 și au o rată fixă a dobânzii de 12% pe an.

„Sezonul obligațiunilor continuă la BVB. După Globalworth, UniCredit Bank și Vrancart, a venit rândul Superbet să aducă la bursă o nouă serie de obligațiuni corporative. Atunci când investitorii cer ca obligaţiunile să fie introduse pe piaţa bursieră, acest lucru înseamnă că ei apreciază un nivel al lichidităţii şi transparenţei care contribuie la siguranţa investitorilor,” a spus Lucian Anghel, președintele BVB.

Superbet Betting & Gaming S.A. este unul dintre cei mai mari operatori de jocuri de noroc și pariuri din România cu aproape 1.800 de salariați și cu peste 600 de locații (agenții) în care oferă servicii de pariuri și loterie, jocuri virtuale și peste 2.000 de jocuri mecanice (slot machines).

Profitul net al emitentului a crescut cu 270% în anul 2016 față de anul 2015 și a depășit 27 de milioane de lei, conform memorandumului de admitere la tranzacționare.

Principalele investiții aprobate de către managementul companiei pentru anul 2017 vizează extinderea zonală a societății prin deschiderea de noi puncte de lucru astfel încât până la finalul acestui an să ajungă să opereze un număr de 670 de agenții. Investițiile programate vor fi realizate din reinvestirea profitului înregistrat în anii precedenți și din împrumuturi atrase, inclusiv emisiuni de obligațiuni.